تحلیلی بر مکانیابی ایستگاه های آتش نشانی شهری بر پایه مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MFTCONF10_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه جعفری شاهوردی

فوق لیسانس مدیریت دولتی _ مدیریت پیشرفت و توسعه شهری و روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

برخی از مناطق شهری در کلان شهرها تحت تغییرات نرم و آرام در بسترهای موصوف به نقاط بحرانی تبدیل می شوند. این مناطق یا نقاط بحرانی مستعد ایجاد بحران های اجتماعی هستند یا بحران های اجتماعی حاصل از سایر موضوعات را گسترش می دهند. سوانح و بلایای طبیعی درسراسر دنیا همه ساله میلیاردها دلار خسارات مالی و صدها هزارتن تلفات جانی در بردارد و درکنار آن سوانح انسان ساخته به طرق مختلف رخ می دهد که مستلزم یک سیستم مدیریتی تخصصی و همه جانبه درجهت تامین سلامت، امنیت و رفاه انسان ها است. ایران نیز با توجه به شرایط اقلیمی واستراتژیک خاص خود مکررا با سوانح طبیعی و غیرطبیعی مواجه بوده و چه بسا در خلال این حوادث و بلایا جان ده ها هزار نفر به خطر افتاده و خسارات مالی بسیاری به جامعه تحمیل می گردد. لذا شناخت ماهیت و چگونگی تکوین و رخداد بلایا به ما کمک می کند تا بتوانیم در مرحله اول با اقدامات پیشگیرانه از وقوع برخی از این سوانح جلوگیری کنیم و در مرحله دوم با برنامه ریزی اصولی وصحیح، اثرات مخرب بلایا را کاهش دهیم. نتایج نشان می دهد مدیریت واحد باید دارای امکانات و تجهیزات کافی برای مدیریت حوادث باشد. باید از تجربیات و تکنولوژی های روز دنیا در کاهش خسارت های ناشی از وقوع بحران درکشور به ویژه پایتخت استفاده شود. یکی از مواردی که در این چرخه قابل توجه است، میزان هماهنگی دستگاه های مسئول و متولی بحران است. رکن اصلی مدیریت بحران شهروندان هستند، لذا باید به نقش شهروندان در مدیریت توجه شود. مواجهه هوشمند با مخاطرات و بحران ها موضوع مهمی است و از این طریق می توان شاهد بیشترین اثر و بازدهی بود، بنابراین شناخت و پرداختن به چارچوب و الگوی مشخص تقسیمات فضایی شهر جهت مدیریت کارآمد در هنگام بحران در کلانشهرها امری ضروری است.

کلیدواژه ها

مکانیابی، ایستگاه های آتش نشانی شهری، مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.