تحلیل رفتار بدنه سد خاکی در شرایط افت ناگهانی تراز آب مخزن به روش آزمایشگاهی و عددی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 25، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-25-3_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور پاکمنش

Islamic Azad university, Tehran, Iran

سید حبیب موسوی جهرمی

Islamic Azad university, Tehran, Iran

امیر خسروجردی

Islamic Azad university, Tehran, Iran

حسین حسن پور درویش

Islamic Azad university, Tehran, Iran

حسین بابازاده

Water Engineering Departments Islamic Azad university, Science and research Branch, Tehran, Iran

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی آزمایشگاهی و نرم افزاری سد های خاکی همگن در حالت تخلیه ناگهانی مخزن می پردازد. در این پژوهش با به کارگیری مدل آزمایشگاهی، مدل عددی در حالت های مختلف اشباع بودن خاک مورد ارزیابی قرار داده شد. به منظور بررسی آزمایشگاهی تاثیر هدایت هیدرولیکی بر افت سریع سطح آب و به کارگیری پارامترهای هیدرولیکی مواد، جریان نشت در مدل توسط نرم افزار seep/w مدل سازی شد. اطلاعات ورودی به نرم افزار شامل، هدایت هیدرولیکی و مقدار حجم آب به ترتیب با انجام آزمایش بار ثابت و با به کارگیری یک نفوذسنج دیسکی ارائه شد. پس از صحت سنجی هدایت هیدرولیکی با مدل عددی، نتایج با داده های آزمایشگاهی مقایسه شد. مقایسه بین تخلیه عددی و آزمایشگاهی نشان می دهد که مدل عددی تفاوت معناداری با مدل آزمایشگاهی ندارد. علاوه بر این، شبیه سازی های اشباع و غیراشباع نشان می دهد که مدل غیراشباع مطابقت زیادی با مدل آزمایشگاهی دارد. فرض بر این است که با توجه به شرایط افت، مدل های غیراشباع می توانند دقت زیادی را برای شبیه سازی جریان از طریق سد خاکی همگن به دست آورند.

کلیدواژه ها

Slope stability, Rapid ‎drawdown, Earth dam, Drainage prediction, Seep/w, پایداری شیب, افت سریع, سد خاکی, پیش بینی زهکشی, seep/w

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.