بررسی مقایسه اثر اسانس اوژنول با مترونیدازول بر تک یاخته تریکوموناس گالینه در شرایط آزمایشگاه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_NFVM-4-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 428
نویسندگان
دانشجوی دکتری عمومی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران
دانش آموخته دکتری عمومی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
دانشجوی دکتری عمومی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده
تریکوموناس گالینه یک انگل تاژک دار مخصوص حیوانات خون گرم است که منحصرا در پرندگان یافت می شود و بیشتر در کبوتر و قمری وجود دارد. همچنین ممکن است پرندگان دیگر نیز آلوده شوند. در این مطالعه پس از نمونه برداری از چینه دان کبوترها، انگل ها در محیط دیاموند براث کشت داده شدند. پس از کشت انگل، نمونه ها به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد داخل انکوباتور نگهداری شدند تا تعداد تک یاخته به حدود ۱۰۰۰۰ انگل در هر میلی لیتر محیط کشت رسید. سپس در هشت گروه شامل یک شاهد و هفت تیمار (یک گروه مترونیدازول و شش تیمار اسانس اوژنول) طبق دوزهای ۵۶/۱، ۱۲۵/۳، ۲۵/۶، ۵/۱۲، ۲۵ و ۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر برای ایجاد رقت های مورد نظر به محیط کشت از اوژنول استفاده شد. پس از قرار دادن میکروپلیتها در انکوباتور با دمای ۳۷ درجه در بازههای زمانی مورد نظر (۱، ۲، ۶، ۱۲ و ۲۴ ساعت) پس از کشت مقدار ۲۰ میکرولیتر از هر چاهک برداشته و با ۲۰ لاندا رنگ تریپانبلو با گوشه لامل مخلوط گردید و پس از ۱۰ دقیقه تعداد انگل های مرده نسبت به زنده ها مورد شمارش قرار گرفت. مرگ و میر در گروه مترونیدازول در تمامی زمان های مطالعه اختلاف معنی دار را نشان داد (p≤ ۰.۰۵). در غلظت های ۵۶/۱، ۱۲۵/۳، ۲۵/۶، ۵/۱۲، ۲۵ و۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر اوژنول اختلاف میان میزان مرگ و میر در زمان های ۶ و ۱۲ ساعت برای تمامی این غلظت ها معنی دار بود (p≤ ۰.۰۵). اختلاف میان میزان مرگ و میر در زمان های ۱ و ۲ ساعت در غلظت ۵۶/۱ میکروگرم بر میلی لیتر اوژنول معنی دار نبود. نتایج حاصل از تحقیق کاملا گویای اثر مناسب عصاره اوژنول در رقت های بالا (به غیر تیمار ۵۶/۱میکرگرم بر میلی لیتر) بر تریکومونیازیس است.کلیدواژه ها
اوژنول, تریکوموناس گالینه, مترونیدازول, تک یاختهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.