بررسی ارتباط باکتری های جداشده از بیوپسی آنترال معده با بروز عارضه سوءهاضمه در مراجعه کنندگان به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال ۱۳۹۷
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-30-1_009
تاریخ نمایه سازی: 17 فروردین 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ارتباط میان حضور چهار باکتری (استافیلوکوکوس اورئوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، سودوموناس آئروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوئیس) و بروز سوءهاضمه بررسی شد.
مواد و روش ها: در این تحقیق، ۱۰۰ نمونه بیوپسی آنترال جداشده از مبتلایان به سوءهاضمه (N=۵۰) و افراد بدون سوءهاضمه (N=۵۰) که به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال ۱۳۹۷ مراجعه کرده بودند، جمع آوری و حضور گونه های باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، سودوموناس آئروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوئیس به روش PCR و به کمک پرایمر های اختصاصی nuc، PA۴۳۱CF، iga و ۱۶s-rRNA بررسی گردید. مجوز اخلاقی این طرح نیز با کد اخلاق IR.MODARES.REC.۱۳۹۷.۲۴۱، پیش از انجام پژوهش با تایید کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه اخذ شد.
یافته ها: در این تحقیق، درمجموع ۵۰ بیوپسی آنترال از مراجعه کنندگان دچار سوءهاضمه و ۵۰ نمونه بیوپسی آنترال از افراد بدون سوءهاضمه طی عمل آندوسکوپی برداشته شد. میانگین سنی افراد ۴۸ سال (دامنه سنی ۱۶ تا ۸۰ سال) و بیشترین رده سنی مربوط به گروه ۴۶-۲۶ (۲۴ درصد) و کمترین میزان مربوط به گروه ۲۶-۱۶ سال (۰۶/۰ درصد) بود. دامنه سنی استفاده شده در این بررسی، توزیع جمعیتی نسبتا مناسبی داشت. بر اساس یافته های بررسی PCR، فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، سودوموناس آئروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوئیس در میان ۵۰ نفر مبتلا به سوءهاضمه به ترتیب ۲۳ (۴۶ درصد)، ۳ (۶ درصد)، ۴۲ (۸۴ درصد) و ۰ (۰ درصد) گزارش شده است. این مقادیر در گروه کنترل بررسی ما، به ترتیب معادل ۱۹ (۳۸ درصد)، ۱۰ (۲۰ درصد)، ۴۵ (۹۰ درصد) و ۲ (۴ درصد) مشخص گردیده است. بر اساس آنالیز آماری صورت گرفته، هیچ گونه رابطه معناداری میان حضور این ۴ گونه باکتریایی و بروز سوءهاضمه مشاهده نشد (P>۰.۰۵).
بحث و نتیجه گیری: گونه های باکتری ساکن این ناحیه می تواند از تنوع بالایی برخوردار باشد و بنابراین، در کنار سایر عوامل اپی ژنتیکی درگیر، آنالیز عوامل محیطی نظیر تغذیه، سبک زندگی و نیز ژنتیک میزبان می تواند در افزایش دانش ما از این حوزه پیچیده موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز محمدی
Dept of Bacteriology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
امین طالبی بزمین آبادی
Dept of Bacteriology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
فرید رحیمی
School of Biological Research, University of Canberra, Canberra, Australia
مژگان فروتن
Dept of Gastroenterology and Hepatology, Faculty of Medical Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :