مطالعه پدیدارشناسانه نقش های راهبردی و سیاستگذاری مدیران در سازمانها(مطالعه موردی بانکهای شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-4-4_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن سفیدگر نائینی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

سعید شریفی

استادیار گروه مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

منصوره پورمیری

عضو هیات علمی و استادیارگروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

نقش های مدیر می تواند در زمینه های ایجاد روحیه در بین کارکنان، رشد کارکنان، حل مشکلات، حل تعارضات، تخصیص متناسب منابع، دستیابی به اطلاعات لازم، ارتباط با زیردستان، شفاف سازی، درک مسئولیت ها و... باشد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه پدیدارشناسانه نقش های راهبردی و سیاست-گذارانه مدیران در بانک های شهر اصفهان می باشد. این پژوهش از لحاظ ماهیت داده ها در زمره تحقیقات کیفی قرار می گیرند. تحلیل دادهها به شیوه کیفی و پدیدارشناسی صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران شاغل در بانک های شهر اصفهان میباشند. حجم نمونه به تعداد ۱۳ نفر انتخاب شدند که روش نمونه گیری به شیوه گلوله برفی می باشد. تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبهها و مطالعات نظری و ادبیات تحقیق از طریق کدگذاریهای اولیه، ثانویه صورت گرفته است. این کار منجر به مفهوم پردازی و مقوله پردازی گردید. نتایج نشان داد در مجموع ۲۰۱ کد اولیه از ۱۳ مصاحبه برای بانک های مختلف استخراج شد و بر مبنای آن ۱۲۰ مفهوم اولیه به دست آمد و در مفهوم سازی بعدی ۴۸ مفهوم برای بانک استخراج و مقولات نقش مدیران شامل ۱۷ مقوله(ارائه نوآوری بهره بردارانه، ارائه نوآوری اکتشافی، توجه به عوامل بیرونی، توجه به عوامل درونی، تقویت شایستگی های مدیریتی، تقویت منابع انسانی، توسعه عوامل ساختاری، توسعه عوامل فرهنگی، بهینه سازی خصوصیات کارکنان، توجه به شرایط مداخله ای، ائتلاف پذیری، تقویت استراتژی موازنه، ارائه ساختارهای پیچیده، توجه به بازار، سودآوری، توجه به رشد دائمی و سیاستگذاری راهبردی ) می باشد.

کلیدواژه ها

پدیدارشناسانه, نقش های راهبردی و سیاست گذاری, مدیر, بانک, شهر اصفهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.