تاثیر جهانی شدن بر ثبات سیاسی در دوران اصلاحات، اصول گرایی و اعتدال‎گرایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش سیاسی، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_POKN-18-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مهربان اینچه برون

دانشگاه علامه طباطبائی-تهران-ایران

سمیرا اکبری

دانشگاه علامه طباطبائی

قدرت احمدیان

دانشگاه رازی

چکیده

جهانی شدن، کشورهای در حال توسعه را با چالش­های بسیاری مواجه کرده است. یکی از بنیادی­ترین این چالش­ها مسئله ثبات سیاسی می­باشد. با توجه به ارزش­ها و هنجارهای حاکم بر نظام جمهوری اسلامی ایران، حکومت های مختلف با گفتمان­های توسعه سیاسی، عدالت و اعتدال، شیوه­های خاصی را در رویارویی با آن برگزیده­اند. سوال اصلی این است که تاثیر جهانی شدن بر ثبات سیاسی کشور طی دوره های اصلاحات، اصول گرایی و اعتدال گرایی چه بوده است؟ پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی تحلیلی انجام شده و از نوع همبستگی می­باشد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شده است که در آن از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تک و چند متغیره از نوع هم زمان یا توام (اینتر) بهره گرفته شده است. نتایج و یافته­های پژوهش حاکی از آن است که جهانی شدن با ثبات سیاسی رابطه معناداری دارد. شاخص ترکیبی جهانی شدن تقریبا ۵۱ درصد از تغییرات ثبات سیاسی را تبیین نموده است. با توجه به مقادیر بتا ابعاد سیاسی و اجتماعی جهانی شدن به ترتیب بیشترین تاثیر منفی و بعد اقتصادی تاثیر مثبت بر روی ثبات سیاسی داشته است.

کلیدواژه ها

اصلاحات, اصول گرایی, اعتدال گرایی, ثبات سیاسی, جمهوری اسلامی ایران, جهانی شدن, دولت, ریاست جمهوری, شاخص کوف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.