نقش شهرهای مرزی در توسعه ژئوپولیتیک گردشگری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه سیاستگذاری محیط شهری، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JUEP-2-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شعبانی

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

حسن باویر

دکتری جغرافیای سیاسی، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی، لرستان، خرم آباد، ایران

حجت مهکویی

استادیار گروه جغرافیای سیاسی، مرکز تحقیقات گردشگری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

       امروزه یکی از عوامل مهم برای دستیابی به توسعه، نقش درآمدی توریسم و جذب گردشگر درون کشورهاست که این مهم همواره در گرو داشتن فضای ملی و سرزمینی منسجم و شهرهایی با کارکرد بهینه است. موفقیت در زمینه توریسم، در گرو داشتن آثار تاریخی و دیدنی، شهرهای زیبا و توسعه یافته، مردمان با فرهنگ و دانش و آگاهی بالا، دولتمردان عاری از القای تفکرات شخصی، نظام برنامه­ریزی کارامد و ... است. در این میان می­توان گفت که نقش شهرها در جذب گردشگر درجات بالاتری را دارا می­باشند. شهرهای مرزی به دلیل داشتن نقش امنیتی و دروازه ورود کالا و انسان، می­توانند در جذب گردشگر، موفق عمل کنند. ایجاد بازارچه­های مرزی، وجود رودخانه و عوامل طبیعی، وجود بناهای تاریخی مانند قلعه و یا نوع مرز در این گونه شهرها، از عوامل جذب توریسم به شمار می ­روند. این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه­ ای و سایت ­های اینترنتی، به دنبال بررسی نقش و جایگاه شهرهای مرزی در توسعه ژئوپولیتیک گردشگری و جذب گردشگر است. سوال اصلی این مقاله این است که: آیا شهرهای مرزی با استفاده از ژئوپولیتیک گردشگری می­توانند در جذب توریسم و توسعه گردشگری موفق باشند؟ نتایج نشان می­دهند که شهرهای مرزی با توجه به موقعیتشان، توانایی توسعه ژئوپولیتیک گردشگری و در جذب گردشگر، قابلیت بالایی را دارند.

کلیدواژه ها

شهرهای مرزی, ژئوپولیتیک گردشگری, توسعه, توریسم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.