تاثیر جنس مصالح در کاهش مصرف انرژی در مراکز تجاری آتریمی در شمال و مرکز استان تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-18-4_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر شایانیان

دانشجوی دکتری، گروه معماری، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

فاطمه مظفری قادیکلائی

استادیار، گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

علی پهلوان

استادیار، گروه فیزیک، دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

چکیده

آتریم ها در مراکز تجاری به عنوان یک سیستم منفعل خورشیدی می توانند علاوه بر تامین نور، مصرف سیستم های روشنایی و تهویه مصنوعی را کاهش دهند ولی در حال حاضر به دلیل به کارنگرفتن مصالح مناسب یا کمبود اطلاعات اقلیمی با فرمت های موردنیاز نرم افزارهای شبیه ساز انرژی، کلیه پژوهش های انجام شده در شهرهای مختلف استان تهران فقط با داده های هواشناسی فرودگاه مهرآباد انجام گردیده است که بعضا منجر به نتایج اشتباه شده است. این پژوهش با هدف مطالعه تاثیر جنس مصالح در کاهش مصرف انرژی در مراکز تجاری آتریمی در شمال و مرکز استان تهران با استفاده از نرم افزار دیزاین بیلدر انجام پذیرفته است و با اصلاح اطلاعات اقلیمی در منطقه موردمطالعه در راستای رفع این مشکل گام برداشته است. روش کلی این تحقیق، شبیه سازی با رویکرد مطالعه موردی و از نظر نوع، کاربردی است. نتایج این تحقیق نشان می دهد علی رغم تحقیقات پژوهشگران گذشته که تاکنون انتظار داشتند افزایش مقاومت حرارتی مصالح همواره موجب کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها می گردد، در این تحقیق مشخص می گردد که در مراکز تجاری آتریمی (فروشگاه های زنجیره ای) در شمال و مرکز استان تهران، در صورت اصلاح داده های هواشناسی در خرداقلیم محل موردمطالعه و به دلیل گرمایش حاصل از تجهیزات داخلی فروشگاه های زنجیره ای، منجر به نتایج کاملا متفاوتی نسبت به تحقیقات پیشین می گردد؛ به طوری که افزایش مقاومت حرارتی مصالح در اقلیم شمال استان تهران موجب کاهش مصرف انرژی به میزان (۷/۲۴ درصد) می شود و برعکس در اقلیم تهران مرکزی موجب افزایش مصرف انرژی به میزان (۷/۱۳ درصد) می گردد.

کلیدواژه ها

آتریم, جنس مصالح, صرفه جویی در انرژی, دیزاین بیلدر, فروشگاه زنجیره ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.