حل عددی جدایش لایه مرزی در کانال واگرا سه بعدی تحت تاثیر میدان مغناطیسی غیریکنواخت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 18، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-18-3_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مرتضی مقیمی

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران.

مهران خاکی جامعی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

مرتضی عباسی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

محمد حسن طاهری

دکتری، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

نعمت اله عسکری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

چکیده

در این تحقیق، تاثیر میدان مغناطیسی غیریکنواخت بر رفتار جریان سیال و پدیده جدایش در یک کانال واگرا سه بعدی به صورت عددی بررسی شده است. معادلات حاکم شامل پیوستگی و مومنتم تعمیم یافته برای جریان سیال آرام، پایدار و تراکم ناپذیر است. به منظور مدل سازی و حل عددی به روش حجم محدود، از نرم افزار متن باز اوپن­فوم برای کانال واگرای سه بعدی تحت تاثیر میدان مغناطیسی متغیر استفاده شده است. بررسی نتایج نشان می­دهد در غیاب میدان مغناطیسی و در رینولدز ۲۵۰، بدون اعمال میدان مغناطیسی، جدایش در دیواره­های بالا و پایین کانال واگرا ایجاد می­شود. با اعمال میدان مغناطیسی مشاهده می­گردد که جدایش لایه مرزی به تاخیر خواهد افتاد. مشاهده گردید که با افزایش عدد هارتمن تا چهار، پدیده جدایش کاملا حذف می شود و از بین می­رود. در شرایط مشابه نشان داده شد هراندازه به دیواره جانبی نزدیک شویم، جدایش لایه مرزی زودتر رخ خواهد داد و با کاهش عدد رینولدز به ۳۳/۲۰۸، جدایش لایه مرزی نسبت به ورودی کانال، دیرتر اتفاق خواهد افتاد. همچنین مشخص گردید اگر پهنای کانال بیش از ۱۰ برابر ارتفاع کانال در نظر گرفته شود، تاثیر دیواره های جانبی ناچیز است و نتایج جدایش در جریان سه بعدی همانند جریان دوبعدی خواهد شد.

کلیدواژه ها

جدایش لایه مرزی, کانال واگرای سه بعدی, میدان مغناطیسی غیریکنواخت, اوپن فوم, هیدرودینامیک مغناطیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.