طراحی یک مدل بهینه سازی محدب برای خودترمیمی یک شبکه توزیع هوشمند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 18، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-18-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن یگانه کیا

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی برق، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

محمد مهدی رضایی

استادیار، گروه مهندسی برق، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

مهرداد عابدی

استاد، گروه مهندسی برق، دانشکده برق، دانشگاه امیر کبیر، تهران، ایران.

چکیده

خودترمیمی برای ترمیم خودکار سیستم توزیع در هنگام خطا به کار می رود. یکی از روش های کاهش مشترکین بدون برق، بهره برداری منطقه خطادار به صورت جزیره ای است اما زمانی جزیره به صورت بهینه تشکیل می شود که این جزیره به صورت آنلاین بعد از خطا شکل گیرد. در صورتی که جزیره قبل از خطا تعیین شده باشد، مرز بهینه جزیره تشکیل نمی شود و ممکن است تعداد مشترکین بدون برق افزایش یابد. در این مقاله جزیره سازی به صورت آنلاین پس از خطا انجام می شود. یکی از مهم ترین مشکلات پس از وقوع یک رخداد خطا، حل سریع مسئله است. از آن جایی که مدل های غیرخطی، زمان حل را به شدت زیاد می کنند؛ در روش پیشنهادی، مسئله خودترمیمی از مدل MINLP نامحدب به یک مدل محدب تبدیل شده است. در نتیجه مدل پیشنهادی با زمان بسیار کمی می تواند به جواب برسد. نکته دوم در مسئله بهینه سازی خودترمیمی رسیدن به جواب بهینه سراسری است. چون در مسائل محدب تنها یک راه حل بهینه وجود دارد؛ بنابراین روش پیشنهادی رسیدن به جواب بهینه سراسری را تضمین می کند. همچنین مدل سازی بار و تولید در یک فضای احتمالاتی صورت می گیرد. پس از تعیین ریزشبکه بهینه، تولید بهینه منابع تولید پراکنده و برداشت بار برای متعادل کردن توان سیستم انجام می شود. برای نشان دادن کارایی روش پیشنهادی از سیستم ۳۳ باس IEEE استفاده شده است. 

کلیدواژه ها

بهینه سازی محدب, خودترمیمی, برداشت بار, منابع تولید پراکنده, جزیره سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.