کنترل عقب زدگی و بهبود پارامترهای فنی و اقتصادی معدن سنگ آهن میشدوان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MHRE-7-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بخشنده امنیه

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه تهران، تهران

ابراهیم عارف مند

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه تهران، تهران

مهدی پورقاسمی

استادیار، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه یزد، یزد

چکیده

یکی از مهم ترین مشکلات بعد از عملیات انفجار در معادن سطحی، تشکیل ترک و شکستگی در پشت آخرین ردیف چال های انفجاری یا پدیده عقب زدگی است. انفجار Power Deck به عنوان یک روش نوین و جایگزین برای انفجار مرسوم معرفی شده است که با استفاده بهینه از انرژی ماده منفجره، نتایج انفجار را بهبود می دهد. در این روش یک ستون هوا در انتهای چال قرار می گیرد که به کاهش یا حذف اضافه حفاری مورد استفاده منجر می شود. انفجار Power Deck در شرایط یکسان نسبت به انفجار مرسوم، میزان خرج در تاخیر که یکی از پارامترهای موثر در عقب زدگی است را کاهش می دهد. در این تحقیق عقب زدگی ناشی از انفجارهای مرسوم و Power Deck در معدن سنگ آهن میشدوان ارزیابی شده است. با استفاده از روش انفجار Power Deck عقب زدگی به ترتیب ۴/۱۶% و ۵۵% در توده سنگ آهن و باطله سنگی نسبت به انفجار مرسوم کاهش یافت. همچنین بعد از عملیات بارگیری و حمل، مشخص شد که استفاده از روش Power Deck در توده سنگ آهن و باطله سنگی از لحاظ پاشنه مشکلی ایجاد نمی کند. در نهایت روش Power Deck باعث کاهش ۵/۲۸% خرج ویژه و کاهش ۹% حفاری ویژه شده است. همچنین بهره وری چال ها نسبت به انفجار مرسوم ۹% بهبود یافته است.

کلیدواژه ها

انفجار, عقب زدگی, Power Deck, معدن سنگ آهن میشدوان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.