ارایه معادلات ساختاری، مدل اصلاح شده دینامیکی مواد و نقشه ضریب حساسیت به نرخ کرنش برای بررسی ناپایداری کار داغ و گرم فولاد زنگ نزن دوفازی ۲۲۰۵

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 8، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-8-12_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سنبلی

گروه مهندسی و علم مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

فردین نعمت زاده

گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه اراک

علی مژگانی

گروه مهندسی و علم مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

علیرضا نوری

مدیر امور مهندسی بخش متالورژی، شرکت ماشین سازی اراک، اراک، ایران

چکیده

فولاد زنگ نزن دوفازی ۲۲۰۵ به دلیل مقاومت به خوردگی عالی همراه با خواص مکانیکی فوق العاده و کاربرد فراوان آن در صنایع مختلف در گستره ی دمایی متفاوت، بسیار مورد توجه است و می تواند جایگزین مناسبی برای فولادهای زنگ نزن آستنیتی یا فریتی باشد. در پژوهش حاضر، آزمایش فشار داغ جهت شناخت رفتار کار داغ و گرم آلیاژ ۲۲۰۵ و تاثیر پارامتر های دما، نرخ کرنش و کرنش بر تنش سیلان آن انجام گرفت. نمونه های استوانه ای شکل به قطر mm۸ و ارتفاع mm۱۲ در دماهای ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰، ۹۰۰، ۱۰۰۰، ˚C۱۱۰۰ و نرخ کرنش های ۳/۰، ۱/۰، ۰۱/۰، ۱-s ۰۰۱/۰ تا کرنش ۶/۰ تغییر شکل داده شدند. از معادلات ساختاری در جهت پیش بینی رفتار مکانیکی و آنالیز تنش سیلان این فولاد به کار گرفته شد و در نهایت از مدل اصلاح شده دینامیکی مواد و نقشه های ضریب حساسیت به نرخ کرنش(m) برای نشان دادن محدوده ی دما و نرخ کرنش ایده آل برای کار داغ و گرم این آلیاژ مورد استفاده قرارگرفت. نقشه های ضریب حساسیت به نرخ کرنش(m) نشان داد پایداری کار داغ و گرم فولاد زنگ نزن دوفازی ۲۲۰۵ در سه ناحیه با دمای ˚C۸۰۰ و نرخ کرنش ۱-s ۳/۰، دمای ˚C۱۰۵۰ و نرخ کرنش ۱-s ۰۰۱/۰ و دمای ˚C۱۰۵۰ و نرخ کرنش ۱-s ۳/۰ است.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن دوفازی ۲۲۰۵, معادلات ساختاری, مدل اصلاح شده دینامیکی مواد, نقشه ضریب حساسیت به نرخ کرنش, کار داغ و گرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.