تاثیر پارامتر های حرکتی پرداخت کاری به روش سایشی مغناطیسی بر روی سطح محدب و مقعر آلومنیوم آلیاژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 8، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-8-11_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علیرضا رسولی

مکانیک،دانشکده فنی ومهندسی ،دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

مهرداد وحدتی

گروه ساخت و تولید دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر

امیر احسان جابری

دانشگاه صنعتی مالک اشتر,،تهران،ایران

چکیده

در فرآیند پرداخت کاری با ذرات ساینده مغناطیسی، پارامترهای متعددی بر صافی سطح نهایی قطعه تاثیر گذارند. این پارامترها شامل ویژگی های مربوط به شرایط ماشین-کاری، خصوصیات قطعه کار و یا ویژگی های پودر ساینده هستند. مقاله حاضر،به تاثیر پارامتر های حرکتی فرآیندMAF، بر سطح محدب و مقعر آلومنیوم آلیاژی بصورت تجربی، پرداخته است. این پارامتر ها شامل سرعت دورانی، سرعت خطی، فاصله برس ساینده تا قطعه کار (گپ)، چگالی شار مغناطیسی و زاویه انحنا می باشد. برای این منظور از آهنربای سر کروی استفاده شده و پودر مورد استفاده از روش آلیاژ سازی مکانیکی تهیه شده است. همچنین، از استراتژی حرکتی رستر صفر درجه دو طرفه برای مسیر حرکت ابزار، استفاده شده است. طراحی آزمایش با استفاده از نرم افزار مینی تب انجام شد. با توجه به نتایج آنالیز واریانس، مشخص شد که تمامی فاکتورهای اصلی و یا تداخل آن ها موثر می باشند. همچنین، تغییرات زبری بر سطح محدب بیشتر از سطح مقعر می باشد. در سطح محدب با افزایش زاویه انحنا، تغییرات زبری کاهش پیدا می کند. بر سطح محدب قطعه کار با افزایش چگالی شار مغناطیسی، افزایش تغییرات زبری سطح رخ داده است، در حالی که در سطح مقعر با گذشت از چگالی شار مغناطیسی ۵۳/۰ تسلا، توقف در پیشرفت تغییرات زبری رخ می دهد. نحوه تاثیر سرعت پیشروی در سطح محدب و مقعر قطعه کار یکسان می باشد و با افزایش سرعت دورانی از ۱۲۵ تا ۲۰۰۰(دور بر دقیقه)، تغییرات زبری سطح مقعر قطعه کار ۵۷درصد، افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

پرداخت کاری سایشی مغناطیسی, پارامتر های حرکتی, سطح آزاد, آلومنیوم آلیاژی, طراحی آزمایش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.