مطالعه گوهر نیمه قیمتی تورمالین در گرانیتوئیدهای آستانه - الیگودرز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI29_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا بهرامی

گروه زمین شناسی ، دانشگاه پیام نور، ایران

فریماه آیتی

گروه زمین شناسی ، دانشگاه پیام نور، ایران

مریم آهنکوب

گروه زمین شناسی ، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

مناطق مورد مطالعه بخشی از زون سنندج- سیرجان می باشند. تورمالین زائی در این مناطق در پهنه دگرسانی مجاور توده نفوذی و تآثیر آن بر سنگهای پلیتی در ارتباط مستقیم با سیستم گرمابی تشکیل شده است . بر مبنای مطالعات صحرایی و میکروسکوپی ، تورمالین ها به چند نوع تقسیم می شوند: ۱) تورمالین های گرهکی یا ندولار، ۲) تورمالینیت های لایه ای ، ۳) تورمالین های پراکنده ، ۴) تورمالین های پگماتیتی . بر اساس نمودارهای ژئوشیمیایی این تورمالین ها در گروه تورمالین های قلیایی قرار می گیرند و دارای محلول جامد شورل-دراویت می باشند. این تورمالین ها در ارتباط با سنگ های کوارتز- تورمالین ، متاپلیت ، متاپسامیت های فقیر از کلسیم و سنگ های متاپلیت هم زیست با آلومینیوم هستند. تورمالین های مناطق آستانه و الیگودرز در محدودهی نزدیک تودهی گرانیتی قرار گرفته اند و شارههای ماگمایی و شارههای گرمابی در تشکیل این تورمالین ها نقش داشته اند و تورمالین های شمال الیگودرز شاخص تورمالین های با فاصله ی دور از تودهی گرانیتی و دلیل بر خاستگاه خارجی بر و وجود یک سیستم گرمابی دارد.

کلیدواژه ها

تورمالین ، ندولار، شورل- دراویت ، الیگودرز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.