زمین شناسی و دگرسانی کانسار مس کوه - کیوت، شمال بم استان کرمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI29_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم حقیقت جو

دانشگاه شهید چمران اهواز

علیرضا زراسوندی

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

نادر تقی پور

دانشگاه دامغان، دانشکده علوم زمین

محسن رضایی

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

چکیده

محدوده ی اکتشافی کوہ کپوت در بخش شمالی پهنه ی اکتشافی بم در شمال شهرستان بم و در زون ارومیه - دختر قرار گرفته است. روند اصلی درزه ها در این محدوده اکتشافی شمال – شمال غرب به جنوب - جنوب شرق میباشد. در مطالعات سنگ شناسی کانسار، سنگ های آتشفشانی و آذر آواری دارای ترکیب غالب بازالتی، آندزیتی و ریولیتی و دارای ماهیت ساب آلکالن هستند. ماهیت توده های آذرین کالک آلکالن با پتاسیم بالا میباشد. واحدهای لیتولوژی این محدوده شامل آندزیت و داسیت ریز دانه و آندزیت و داسیت با بافت پورفیری است. مطالعات RS و دورسنجی منطقه نشان دهنده ی رخدادهای دگرسانی آرژیلیک و فیلیک در منطقه است. عمده سنگهای این محدوده به شدت دچار دگرسانی شده اند. از نظر کانی سازی، میتوان کانی های سولفیدی پیریت ، بور نیت و کلکوسیت و سولفات باریم اشاره کرد. کانی های اکسیدی مگنتیت، هماتیت اولیه و کانی کربناتی به صورت رگه های مالاکیت است. با توجه به مطالعات سنگ شناسی و دگرسانی در این منطقه، کانسار کوہ کپوت دارای تیپ کانسار مس پورفیری است

کلیدواژه ها

کوہ کپوت، مس، لیتولوژی، دگرسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.