کانی شناسی، شیمی کانی و ژئوشیمی کانسار آهن ماجراد مرتبط با مجموعه پی سنگی نئوپروتروزوئیک پسین ماجرادجنوب شرق شاهرود)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI29_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده عبدالهی سروی

دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

فرج اله فردوست

دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

محمود صادقیان

دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

کانسار آهن ماجراد، بخشی از مجموعه پیسنگی نئوپروتروزوئیکپسین )ادیاکارن( ماجراد است که با متاکربناتها و متابازیتها و شیستهای سبز همراه است. کانههای سازنده کانسار ماجراد، عمدتا هماتیت و گوتیت هستند .کانه های باطله با مقادیر اندک عبارتند از: کلسیت، ژیپس(یا انیدریت(، کوارتز و سریسیت )یا مسکوویت(. نتایج آنالیز شیمیایی سنگکل شش نمونه از کانسنگهای آهن ماجراد مبین آنست که مقدار FeO و ۳Fe۲Oکانسنگهای آهن ماجراد به ترتیب از ۰۴ تا ۵۵ درصد و از ۱۵ تا ۲۵ درصدمتغیر است. عناصر دیگر از جمله V, Co و Ti از فراوانی کمی برخوردار هستند. عنصر Mn دارای مقدار قابل توجهی است و با درصد فراوانی ۳Fe۲O همبستگی مثبت نشان میدهد. مقادیر کمی Ba, Al و S نیز در کانسنگهای آهن ماجراد یافت میشود.در مجموع، میتوان گفت کانسار آهن ماجراد دارای ترکیب غالب هماتیتی است و از خلوصبالایی برخوردار است. مقدار سایر اکسیدها از جمله Al۲O۳, SiO۲, BaO و CaO بهندرت از پنج درصد فراتر میرود. با توجه به وضعیت رخنمون کانسنگ آهن ماجراد و راههای دسترسی آسان و سهولت استخراج آنها به روشهای روباز ،این کانسار دارای ارزش اقتصادی خوبی هست.

کلیدواژه ها

کانسارآهن،هماتیت و گوتیت،نئوپروتروزوئیکپسین، ماجراد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.