کانی شناسی و پتروگرافی توده های نفوذی در محدوده اکتشافی مس پورفیری گروه، جنوب کرمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI29_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کاشانی

دانشجوی دکتری، گروه زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مجید قادری

استاد گروه زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

کانسار مس گروه در جنوب غرب راین در استان کرمان، یکی از ذخایر مس پورفیری کمربند مس کرمان است. به جهت تنوع رخدادهای آتشفشانی - نفوذی در این محدوده اکتشافی و نقش مهم توده های نفوذی در کانه زایی، تفکیک دقیق این تودهها مورد تحقیق قرار گرفت. در طی این مطالعات، تعداد ۱۶۲ مقطع نازک از رخنمون ها و مغزه های حفاری مربوط به توده های نفوذی محدوده تهیه و مورد مطالعه قرار گرفت، که در نتیجه آن بیش از ده تیپ برای این سنگها تعیین شد و از آن میان،هفت دسته اصلی توده های نفوذی محدوده گروه تفکیک گردیدند. براساس مطالعات پتروگرافی و همچنین برداشتهای صحرایی، توده های نفوذی به ترتیب نفوذ و جایگیری شامل میکرو گرانودیوریت، گرانودیوریت پورفیری، لوکوگرانودیوریت، دیوریت گرانولار، دیوریت پورفیری، کوارتز دیوریت و گرانودیوریت می باشند. در طی زمان، حجم و گسترش توده های نفوذی کاهش و میزان کاته زایی افزایش می یابد به نحوی که این نفوذی ها را براساس کانه زایی می توان به سه دسته قبل از کانه زایی میکرو گرانودیوریت، گرانودیوریت پورفیری، لوکوگرانودیوریت، دیوریت گرانولار)، ابتدای کانه زایی (دیوریت پورفیری، کوارتز دیوریت)، و همزمان با کانه زایی (گرانودیوریت) تقسیم نمود. نظریه نشات گرفتن توده های نفوذی مختلف از تودههای نفوذی پیشین در طی تکامل گرمابی- ماگمایی می تواند به عنوان وسیله ای برای یافتن ارتباط میان نفوذی های مختلف در این محدوده به کار برده شود.

کلیدواژه ها

پتروگرافی، کانسار گروه، مس پورفیری، توده های نفوذی پیشین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.