صورتهای مختلف کانه زایی آهن در شمال شرق منطقه بافق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش بلورشناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI29_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ ذوالعلی

دانشجوی دکترا دانشگاه صنعتی شاهروددانشکده علوم زمین

محمود صادقیان

هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهروددانشکده علوم زمین

مسعود علی پور اصل

هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهروددانشکده علوم زمین

محسن حمیدی

دانشجوی دکترا دانشگاه صنعتی شاهروددانشکده علوم زمین

چکیده

در منطقهایران مرکزی حدفاصل شمال کرمان تا شرق رباط پشت بادام، به طور پراکنده سنگهایوابسته به مجموعه یریفتی درون قاره ای اواخر نئوپروتروزوئیک (ادیاکارن) - اوایل کامبرین رخنمون دارند که در بر گیرنده صورت های مختلفی از توالی های آتشفشانی - رسوبی و توده - های آذرین نفوذی همراه هستند. عمده سنگهای سازندهایت توالیها عبارتند از تریولیتها (گنبدهای ریولیتی، میانلایه های گدازه ای، ایگنمبریت، توفبرش و ...)، بازالتها (روانه هایباز التیزیر دریایی، هیالوکلاستهای باز التی) وبه مقدار کمتر سنگهای آتشفشانی با ترکیباتی نظیر آندزیت، تراکیآندزیت، تراکیت، تراکی بازالت. در ضمن، تعداد زیادی توده های نفوذی کوچک و بزرگ با ترکیب بایمدال گابرو تا سیینیت از یک سو، وگرانیت آلکالی فلدسپار گرانیتاز سوی دیگر ، همراه این مجموعه های آتشفشانی - رسوبی یافت می شوند. کانه زایی های آهن به صورت نواری همراه با سنگهای رسوبی به ویژه کربناتها (آهک و دولومیت میشدوان و چشمه فیروزی)، به صورت دانه پراکنده همراه با پومیستوف های ایگنمبریتی (لکه سیاه)،گز، چادرملو و نوع کایرونا)چاه چاه گز ،چادرملو)، توده های متراکم (چغارت،سیاه، همیجان، شمال رگه ای و رگچه ای (لکه وهمراه با مجموعه سنگهای سبز رنگی که به عنوان متاسوماتیت شناخته می شود، یافتمی گردند. در مجموع بیش از ۲ میلیارد تن کانسنگ آهن در منطقه شمال کرمان تا شرق رباط پشت بادامبه صور مختلف همراه با سنگ های ذکر شده، یافت میشود.

کلیدواژه ها

کانه زایی آهن، کایرونا، متاسوماتیت، بافق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.