ارزیابی خطر Covid-۱۹ در مبتلایان به سرطان: مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره دانشجویی پژوهشی منطقه جنوب غرب کشور
  • کد COI اختصاصی: SRCSRMED07_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیبا موسیوند

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

الهام کدخدایی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

گلسا مدیری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

فاطمه محمدی پور

استادیار ، دکترای پرستاری ، دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد ، ایران

چکیده

سابقه و هدف: Covid-۱۹ یک وضعیت نوظهور و به سرعت در حال تحول است. بر اساس شواهد موجود،افراد دارای مشکلات پزشکی جدی،از جمله بیماران سرطانی با بروز بیش از ۱۸ میلیون مورد جدید در سال،بدلیل درمان ها و نقص ایمنی،ممکن است در معرض خطر بالای ابتلا و عوارض ناشی ازCovid-۱۹ باشند. همچنین شیوعCovid-۱۹ می تواند باعث اختلال در مراقبت، تاخیر در تشخیص،درمان و پیگیری در مبتلایان به سرطان شود.هدف از این مطالعه مروری،ارزیابی خطر بیماری Covid-۱۹ در مبتلایان به سرطان می باشد.روش جستجو:در این مطالعه مروری سیستماتیک،مرور متون در پایگاه های داده ای Google Scholar و Science direct با کلیدواژه های سرطان،Covid-۱۹ و کرونا ویروس در بازه زمانی ۲۰۲۰و۲۰۲۱ انجام شد. متن کامل مقالات مرتبط براساس معیارهای ورود (دسترسی به متن کامل مقالات،وجود همزمان متغیرهای سرطان وCovid-۱۹، ارتباط خلاصه مقالات با موضوع تحقیق و تاریخ انتشار مقالات ۲۰۲۰و۲۰۲۱)و خروج( عدم دسترسی به متن کامل مقالات) توسط دو محقق بطور مستقل بررسی و از بین ۵۲ مقاله،تعداد ۲۰ مقاله پس از ارزیابی کیفیت انتخاب،و در مطالعه حاضر از آن ها استفاده گردید.یافته ها: طبق مطالعات انجام شده، بیماران مبتلا به سرطان،در برابر بیماری جدیCovid-۱۹ آسیب پذیرتر هستند؛میزان بستری شدن،لوله گذاری، تهویه مکانیکی و مرگ و میر در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی مبتلا بهCovid-۱۹، بیشتر از جمعیت عمومی بوده و همچنین دوره بیماری در این گروه شدیدتر گزارش شده است.البته برخی مقالات از عدم تفاوت میزان مرگ و میر ناشی از کووید در دو گروه بیماران سرطانی و جمعیت عمومی حکایت داشتند. سرطان و درمان های آن با سرکوب سیستم ایمنی،می تواند باعث تحت الشعاع قرار گرفتن علائم بیماری Covid-۱۹ یا تشدید عوارضی همچون ترومبوز و آمبولی در این افراد شده و کیفیت زندگی افراد را کاهش دهد. از طرفی،همه گیریCovid-۱۹ و قرنطینه ناشی از آن، منجر به کاهش مراقبت های پزشکی و از دست دادن حمایت های عاطفی و اجتماعی شده و استرس و تنش وارده بر بیماران سرطانی را افزایش می دهد.نتیجه گیری: با توجه به همه گیری Covid-۱۹ در سراسر جهان، بیماران سرطانی باید تحت توجه زیادی قرار بگیرند. لذا پیشنهاد می شود حمایت های خانوادگی و عاطفی و آموزش کافی برای پیشگیری از Covid-۱۹در بیماران سرطانی فراهم شود.

کلیدواژه ها

سرطان،کووید۱۹، کرونا ویروس، خطر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.