بررسی اثر سطوح مختلف پودر ضایعات خرما بر عملکرد مرغ های تخم گذار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای علوم دامی ایران، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JASR-9-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قربانی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

علی آقایی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

سمیه سالاری

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

محمدرضا جمالی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

چکیده

به منظور بررسی ارزش غذایی پودر ضایعات خرما و تاثیر آن بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغهای تخم گذار لگهورن (هایلاین W-۳۶)، آزمایشی با ۱۴۴ قطعه مرغ تخم گذار در قالب طرح کاملا تصادفی با ۶ تیمار و ۴ تکرار انجام شد. مرغها به مدت شش هفته، جیره های حاوی سطوح مختلف پودر ضایعات خرما (صفر، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد) را دریافت کردند. نتایج آزمایش نشان داد که انرژی خام، پروتئین خام، عصاره اتری، فیبر خام، کلسیم، خاکستر ضایعات خرما به ترتیب ۴۶۶۳ (کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک)، ۱۷/۷ (درصد)، ۴۵/۱۱(درصد)، ۶۴/۳۰ (درصد)، ۶۳/۰ (درصد) و ۰۶/۲ (درصد) بود. استفاده از ضایعات خرما در جیره مرغ های تخم گذار تاثیر معنی داری بر وزن تخم مرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک نداشت (۰۵/۰P). استفاده از ضایعات خرما در سطح ۲۵ درصد سبب کاهش معنی دار واحد هاو نسبت به سطوح ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد جایگزینی شد (۰۵/۰> P). رنگ زرده تخم مرغ در سطوح ۱۰ و ۱۵ درصد جایگزینی به صورت معنی داری کمتر از مقدار مربوط به گروه شاهد شد (۰۵/۰> P). به طور کلی، نتایج این آزمایش نشان داد که با اضافه کردن سطوح ۲۰ و ۲۵ درصد ضایعات خرما به جیره غذایی، درصد تولید مرغ های تخمگذار بهبود مییابد و از نظر اقتصادی هزینه صرف شده برای تولید یک کیلوگرم تخم مرغ به هنگام استفاده از سطوح بالای پودر ضایعات خرما قابل مقایسه با جیره های تجاری متداول است.

کلیدواژه ها

ارزش اقتصادی, صفات کیفی تخم مرغ, ضایعات خرما, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.