بررسی رفتار سیلان و مکانیزم اصلاح ساختارآلیاژ ATI۴۲۵ با ریزساختار اولیه مارتنزیتی در ناحیه دوفازی β/α و تک فازی β

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 8، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-8-9_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رشید مهدوی

دانشجوی دکتری، مهندسی مواد، دانشگاه سمنان، سمنان

اسماعیل عمادالدین

عضو هیئت علمی دانشکده ی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه سمنان

سید مهدی عباسی

دانشکده مهندسی مواد-دانشگاه صنعتی مالک اشتر-تهران-ایران

چکیده

رفتار تغییرشکل گرم و اصلاح ریزساختار آلیاژ ATI۴۲۵ با ریزساختار اولیه ی مارتنزیتی در ناحیه دوفازی β/α و تک فازی β در حین آزمون فشار گرم در دماهای ۷۰۰-۱۱۰۰˚C و نرخ کرنش های ۰.۰۰۱-۱s-۱ بررسی شد. منحنی سیلان آلیاژ در ناحیه دوفازی β/α و تک فازی β نشان داد که نرم شوندگی سیلان آلیاژ نتیجه ای از کروی شدن صفحات آلفا و بازیابی دینامیکی و تبلور مجدد دینامیکی به ترتیب در ناحیه دوفازی β/α و تک فازی β است. در ناحیه دوفازی آلفا/بتا در دماهای پایین و نرخ کرنش پایین تقسیم صفحات آلفا و پدیده نفوذ عامل اصلی کروی شدن صفحات آلفا و مکانیزم اصلاح ساختار است. آنالیز سینیتیکی آلیاژ پس از حذف تاثیر گرمای تغییرشکل و اصطکاک محاسبه شد. انرژی اکتیواسیون برای آلیاژ ATI۴۲۵ kj/mol ۴۰۳.۲۲۶ و kj/mol ۲۰۱.۰۳۸ به ترتیب در ناحیه دوفازی آلفا/بتا و تک فازی بتا محاسبه شد. ارتباط خطی بین پارامتر زنرهولمان و تنش نشان می دهد که تنش سیلان روند پیش بینی شده ای از معادله بنیادی را دنبال می کند. نقشه فرایند استخراج شده در کرنش ۵/۰ سه ناحیه با ضریب اتلاف توان بیش از ۴۰ درصد با حداکثر کارپذیری، بین ۳۰-۴۰ درصد با کارپذیری متوسط و کمتر از ۳۰ درصد ناحیه با کارپذیری کم یا ناحیه ناپایداری را نشان داد.

کلیدواژه ها

آلیاژ ATI۴۲۵, ساختار مارتنزیتی, بازیابی دینامیکی, تبلور مجدد دینامیکی, تقسیم صفحات آلفا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.