شناسایی و اولویت بندی موانع (ایجاد، استقرار و رشد) استراتژی در بیمارستان های استان قم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت راهبردی و آینده پژوهی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSMF-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر رحمانی

دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، موسسه غیرانتفاعی طلوع مهر، قم، ایران

منصوره شمسی

کارشناسی ارشد بازرگانی- استراتژیک، موسسه غیرانتفاعی طلوع مهر، قم، ایران

چکیده

بیمارستان ها با تغییرات محیطی بسیاری مواجهند و برای ارائه بهتر خدمات به افراد جامعه نیاز به وجود مدیریت استراتژیک در بیمارستان غیر قابل اجتناب است. از این رو، پژوهش حاضر به بررسی و شناسایی موانع ایجاد، استقرار و رشد استراتژی در بیمارستان­ های استان قم پرداخته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و بر حسب نحوه­ گردآوری اطلاعات، از نوع توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران بیمارستان و خبرگان دانشگاهی متخصص در حوزه پژوهش بودند برای جمع ­آوری داده­ های مورد نیاز از دو پرسشنامه به صورت جداگانه استفاده شد. پرسشنامه اول توسط ده خبره در حوزه مربوط به پژوهش حاضر تکمیل شد. سپس، روش­ دلفی برای شناسایی موانع و روش BWM جهت تعیین اوزان موانع و اولویت ­بندی آن­ ها به کار گرفته شد. بر اساس نتایج اجرای روش دلفی فازی از میان موانع برگرفته از متون نظری پژوهش، شش مانع برای ایجاد استراتژی، نه مانع برای استقرار استراتژی و شش مانع برای رشد استراتژی در بیمارستان ­های استان قم شناسایی شدند. سپس در گام آخر به تعیین اولویت موانع در هر یک از سه مرحله ایجاد، استقرار و رشد استراتژی پرداخته شد. بر اساس انجام اولویت­ بندی از طریق روش BWM، مدیریت و رهبری در ایجاد استراتژی، فقدان فرهنگ سازمانی مناسب در استقرار استراتژی و عدم آموزش مناسب در رشد استراتژی به عنوان مهم­ترین موانع شناخته شدند. یافته ­ها نشان داد، نقش مدیریت عالی یا همان رهبری از ایجاد تا رشد استراتژی­ ها بسیار حیاتی است و عدم پشتیبانی مدیران عالی می ­تواند موانع بسیاری را در ایجاد، استقرار و رشد استراتژی در بیمارستان­ های استان قم به وجود آورد.

کلیدواژه ها

اجرای استراتژی, استراتژی, استقرار استراتژی, رشد استراتژی, مدیریت استراتژیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.