شناسایی عوامل ثبات زناشویی در جامعه ایرانی- اسلامی: رویکرد فراترکیب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش نامه اسلامی زنان و خانواده، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PZK-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس علی هراتیان

دانشجوی دکتری روان شناسی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم، ایران. (نویسنده مسوول)

مسعود جان بزرگی

استاد روان شناسی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.، قم، ایران.

محمدرضا سالاری فر

استادیار گروه روان شناسی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم، ایران.

سیدکاظم رسول زاده طباطبایی

دانشیار روان شناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده

شناخت عوامل و پیش بین های ثبات خانواده، به ویژه ثبات رابطه همسری، ضرورتی است که می تواند حرکت به سمت خانواده پایدار را قوت بخشد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل ثبات زناشویی در جامعه ایرانی- اسلامی با روش فراترکیب انجام شد. به منظور گردآوری اطلاعات کلیه منابع پژوهشی که بین سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۸ انجام شده است، بررسی شد. از میان ۷۱۵۵ مقاله، ۱۴۴۲ پایان نامه و رساله و ۱۱ کتاب شناسایی شده، تعداد ۱۱۶۰ مقاله، ۵۸۱ پایان نامه و رساله و ۳ کتاب به مرحله تجزیه و تحلیل وارد شد. نتایج نشان دهنده شناسایی ۶۷۸ کد در گام اول بود. با توجه به این کدها، در گام دوم تحلیل ۳۷ مفهوم شنایایی شد و از بین مفاهیم شناسایی شده، در گام نهایی ۷ مقوله استخراج گردید که عبارتند از: مطابقت های فردی، ویژگی های مربوط به فرد، ویژگی های فردی مختص به جنسیت، ویژگی های خانواده اصلی، ویژگی های دوستان و خویشان، ویژگی های مشترک رابطه همسری و ویژگی های ارتباطی مختص به جنسیت.

کلیدواژه ها

فراترکیب, ثبات زناشویی, همسرداری, جامعه ایرانی- اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.