تحلیل عملی بررسی ساختمانهای سه لایه ای زمین (بر اساس روش ماسودا - Masuda's Method)

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI03_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول اجل لوئیان

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

چکیده

در چند دهه اخیر روشهای ژثوفیزیکی جایگاه ویژه ای درکارهای عمرانی و ساختمانی پیدا کرده اند. همانگونه که در مقاله قبلی در رابطه با تحلیل عملی بررسی ساختمانهای دو لایه ای زمین نیز گفته شد، از روشهای مختلف ژثوفیزیکی جهت بدست آوردن اطلاعات زیر سطحی برای اهداف مهندسی و زمین شناسی استفاده می شود. یکی از روشهای ژثوفیزیکی که در فراهم نمودن اطلاعات برای مهندسین سازه نقش مهمی دارد روش انکساری لرزه ای می باشد. با این روش می توان اطلاعاتی نظیر ضخامت رسوبات آبرفتی، عمق و توپوگرافی سطح سنگهای بستر، سطح سفره های آب زیرزمینی، تخلخل و نفوذ پذیری سنکهای زیرسطحی و غیر را بدست آورد که در احداث سازه های بزرگی از قبیل سدها، پل ها، آسمانخراش ها، راهها، تونل ها و غیره کارایی دارند. در مقالا حاضر یک روش عملی جهت بررسی ساختمانهای سه لایه ای زمین به طریق انکساری لرزه ای شرح داده می شود که مبتنی بر یک روشی ژاپنی است که به نام (Masuda’s Method) روش ماسودا معروف است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.