روایت تقابل عکاسی و نقاشی با رویکرد به آراء والتر بنیامین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهشنامه گرافیک نقاشی، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_ARJGAP-3-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عفت السادات افضل طوسی

استاد، گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران (نویسنده مسئول).

فاطمه یوسفی

کارشناس ارشد ارتباط تصویری- گرافیک، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

چکیده

در بررسی عکاسی و تاثیر متقابل آن بر هنر نقاشی، فراز و فرودهایی در روابط میان این دو هنر ازسوی هنرمندان و نظریه پردازان ایجاد شد؛ از آغاز پیدایش عکاسی که برای عکس ارزش هنری قائل نبودند تا زمانی که کمکم توانست جای خود را میان سایر هنرها باز کند و در دادگاهی برای عکس حق هنری قائل شدند، راه بسیار طولانی پیموده شد. این در حالی است که نقاشی همواره بر صدر نشسته و هنر فاخر و نمادی از ثروت و فرهنگ و تمدن بوده است. سوال این است که با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، عکاسی چه جایگاهی در مقابل نقاشی یافته است و رقابت تاریخی هنرمندان عکاس و نقاش چه مرزهای جدیدی را در دوران معاصر گشوده است. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی، به تحلیل جایگاه عکاسی در هنر معاصر، با رویکرد به آراء والتر بنیامین، می پردازد. به نظر می رسد، عکاسی به دلیل ماهیتش در انعطاف پذیری و ایجاد خلاقیت، بازتولیدپذیر شده و به ابزار جدیدی در هنر پسامدرن بدل شده است، به گونه ای که می توان آن را هنری مستقل و با بیانی نو و حتی پایه گذار بسیاری از سبک های هنری دانست.   

کلیدواژه ها

هنر معاصر, عکاسی, نقاشی, والتر بنیامین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.