سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: NABATAT17_652
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 302
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 5 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران
چکیده مقاله:
یولاف زراعی (Avena sativa) متعلق به خانواده گرامینه یا غلات می باشد و امروزه به دلیل محتوای بالای فیبر، مواد فیتوشیمیایی و ارزش غذایی بالا مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کلکسیون یولاف بانک ژن گیاهی ملی ایران دارای منابعارزشمندی از تنوع ژنتیکی جهت استفاده در برنامه های به نژادی یولاف می باشد. به منظور ارزیابی دقیق آگرومورفولوژیکیو تهیه بانک اطلاعاتی برای استفاده از این کلکسیون در برنامه های به زراعی و به نژادی، در این پروژه، ژنوتیپ های یولافزراعی موجود در کلکسیون یولاف بانک ژن گیاهی ملی ایران، شامل ۵۰ ژنوتیپ، در مزرعه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیهنهال و بذر کشت شده و مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات اندازه گیری شده بر اساس دستورالعمل موسسه بین المللی ذخایرتوارثی شامل روز تا گل دهی، روز تا رسیدن, عملکرد علوفه، عملکرد دانه و وزن صد دانه در مزرعه و در آزمایشگاه اندازهگیری شده و سپس امتیازدهی طبق دستورالعمل های موسسه ذخایر توارثی گیاهی بین المللی انجام گرفت. اطلاعات آماریشامل میانگین، انحراف معیار، دامنه تغییرات و... می شد. به منظور ارزیابی دقیق تر داده ها، تجزیه همبستگی صفات به وسیلهنرم افزار SPSS انجام شد. بررسی همبستگی صفات نتایج نشان داد صفات ارتفاع بوته، تعداد دانه در خوشچه طول و عرضبرگ پرچم همبستگی مثبت معنی داری با صفت ضخامت ساقه نشان دادند، این صفات از نظر کیفیت علوفه ارزش بالاییدارند. در مجموع بررسی صفات در ژنوتیپ های یولاف در این تحقیق، تنوع گسترده ای برای اکثر صفات مورد بررسینشان داد و این امر نشان دهنده آن است کلکسیون یولاف بانک ژن گیاهی ملی ایران دارای پتانسیل بالایی از نظر خصوصیاتمورفولوژیکی و زراعی است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NABATAT17_652 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1419448/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شاهمرادی، شکیبا و سرخی، بهزاد و قطبی، ویدا و نیکخواه، حمیدرضا و طاهری اردستانی، سیمین،1400،تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران،هفدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران،کرمان،https://civilica.com/doc/1419448
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، شاهمرادی، شکیبا؛ بهزاد سرخی و ویدا قطبی و حمیدرضا نیکخواه و سیمین طاهری اردستانی)
برای بار دوم به بعد: (1400، شاهمرادی؛ سرخی و قطبی و نیکخواه و طاهری اردستانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی هیبریدهای جدید مونوژرم چغندرقند در شرایط تنش خشکی
- شناسایی فاکتورهای رونویسی موثر در پاسخ به بیمارگرهای قارچی گندم با استفاده از فراواکاوی داده های ریزآرایه
- ایجاد کلکسیون هسته ژرم پلاسم جو (Hordeum vulgare) بومی ایران در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ارزیابی تنوع صفات زراعی در نمونه های ژنتیکی بومی نخود تیپ دسی
- بررسی تنوع اگرو- مورفولوژیکی در برخی از توده های Aegilops tauschii بومی ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.