بررسی و شناسایی مولکولی جدایه های آنتاگونیست سودوموناس جداسازی شده از مزارع استان خوزستان در جوانه زنی و رشد بذور کینوا و گندم

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 61

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT17_434

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1400

چکیده مقاله:

امروزه به منظور توسعه کشاورزی پایدار استفاده از کودهای زیستی امری لازم و ضروری می باشد. باکتری های محرک رشدگیاه Plant Growth Promoting Rhizobacteria (PGPR) باکتریهای مفید خاک می باشند که با تشکیل بیوفیلم بر روی ریشهو یا ریزوسفر باعث افزایش رشد گیاهان میگردند. باکتریهای سودوموناس بدلیل داشتن خصوصیات متنوع یکی از بهترینمیکروارگانیسم ها برای تهیه کود زیستی می باشند. در این تحقیق دو جدایه که پیشتر از ناحیه ریشه و ریزوسفر گیاه گندم وکینوا مزارع خوزستان خالصسازی شده و توانایی آنتاگونیستی آنها ثابت شده بود جهت بررسی اثر آنها در جوانه زنی و میزانرشد بذور گندم و کینوا استفاده گردید (W۱ و K۷). بررسی های آماری نشان داد که که بذور گندم تیمار شده با جدایه W۱ وبذور کینوا تیمار شده با جدایه K۷ به ترتیب یک و ۲ روز زودتر از بذور شاهد (بذور تیمار شده با آب مقطر) جوانه زنیداشتند. همچنین طول ریشه چه و گیاه چه در این بذور ۵ روز بعد از مایه زنی بطور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بوده و به-ترتیب معادل ۵ و ۳/۵ برای گندم و ۳/۵ و ۲ برای کینوا مشاهده گردید. شناسایی مولکولی جدایه بهروش توالییابی ژن rrSنشان داد که این جدایه ها متعلق به جنس سودوموناس و گروه پوتیدا می باشند.

کلیدواژه ها:

سودوموناس ، باکتری های محرک رشد گیاهی ، جوانه زنی

نویسندگان

وحید کشاورزتوحید

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

محمدحامد قدوم پاریزی پور

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان