بررسی عملکرد برخی گیاهان علوفه ای در اراضی شالیزار استان مازندران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT17_330
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا قربانی

استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

پرستو مجیدیان

استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

چکیده

به منظور مقایسه عملکرد گیاهان علوفه ای برای کشت پاییزه در شرایط کشت دوم و بدون تداخل با کشت برنج در استانمازندران، پژوهشی با ۸ تیمار گیاهی شامل ۱- کلزا علوفه ای رقم ظفر، ۲- تریتیکاله رقم سناباد، ۳- نخود علوفه ای، ۴- خلر، ۵- ماشک ویلوزا، ۶- باقلا رقم برکت، ۷- شبدر برسیم و ۸- چغندر علوفه ای، در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دشت ناز اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس بیانگر وجود اختلاف معنی دار بین صفاتمورد مطالعه در سطح یک درصد بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین وزن تر بوته برای چغندر (۲۶/۴ کیلوگرم در مترمربع)، بیشترین ارتفاع بوته برای ماشک ویلوزا (۲۴۵/۶۶۷ سانتیمتر) و بیشترین وزن خشک بوته (۲/۳۵ کیلوگرم در مترمربع) و نیز نسبت وزن خشک به تر بوته (۰/۳۹۶) برای گیاه تریتیکاله بود. به طور کلی، با توجه به نیاز صنعت دامپروری در استان مازندران به تولید علوفه با کیفیت و کافی، گیاه تریتیکاله با توجه به ظرفیت های مناسب رشدی و نیز دامنه تحملبالا، می تواند به صورت کشت خالص و نیز کشت مخلوط با گیاهان تثبیت کننده ازت از خانواده حبوبات مانند ماشک، شبدرو نخود علوفه ای در اراضی شالیزاری قابل کشت بعد از برداشت برنج توصیه شود.

کلیدواژه ها

شالیزار، علوفه زمستانه، عملکرد، کشت دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.