عقیده کاوی نظرات کاربران دیجی کالا با استفاده از سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG04_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره کریمی

استادیار، دانشگاه دامغان

خلیل الله نصیری

دانشجو، دانشگاه دامغان

چکیده

با رشد روزافزون شبکه های اجتماعی، نظرات کاربران در مورد رخدادها و محصولات به میزان زیادی تولید شده و در دسترس هستند. تحلیل خودکار این نظرات در سال های اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته است. یادگیری ماشین از رویکردهای موفق در زمینه ی عقیده کاوی یا تحلیل احساس است که هدف آن پیش بینی مثبت یا منفی بودن تمایل موجود در نظرات است. بهره گیری از منطق فازی در تحلیل احساس نظرات در زبان انگلیسی کاربرد موفقی داشته است، هر چند در زبان فارسی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مقاله اعمال یک سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی ANFIS جهت تحلیل احساس در زبان فارسی در سطح سند است. در این پژوهش، ابتدا بردار ویژگی ها با استفاده از ترکیبی از مشخصه های آماری و منبع زبانی حاوی واژگان احساسی از نظرات فارسی در دسترس از کاربران دیجی کالا استخراج شده، سپس دسته بند ANFIS به داده ها اعمال شده است. نتایج بدست آمده بر اساس ملاک های صحت، بازخوانی و F۱ با دسته بندهای متداول در عقیده کاوی مقایسه شده است

کلیدواژه ها

عقیده کاوی، منطق فازی، سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی، نظرات کاربران دیجی کالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.