بررسی نانو حسگر ها و کاربرد آنها در کشاورزی دقیق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهشی توسعه و ترویج در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: HGSP06_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدبهزاد معینی

گروه اگرو تکنولوژی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین_ پیشوا،_تهران،ایران

پورنگ کسرایی

استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین_ پیشوا،_تهران،ایران

چکیده

امروزه توسعه فناوری های نوین کشاورزی راهگشایی در راستای تامین مواد غذایی در چالش امنیت غذایی می باشد.داده ها در عرصه کشاورزی نه تنها به عنوان یکی از مهمترین سرمایه و عاملی برای رسیدن به هدف تلقی می گرددبلکه کارآمد ترین عامل ارتقاء بازده منابع تولید به شمار می آید. کشاورزی دقیق علم جدیدی است که حاصل تلفیق فن آوری های برتر در جهت افزایش کارایی نهاده های کشاورزی و کاهش آسیب های محیطی به روشی حساس و سودمند می باشد. کاربرد حسگرها در کشاورزی نوین و به طور کلی در سامانه های دقیق از حسگرهای الکترونیکی استفاده می شود. حسگرها هر یک کمیتی را می سنجد که معمولا در ادوات آگروتکنیک زراعی و در زمین هایکشاورزی ثابت هستند. از این میان می توان به سنسورهای جریان دانه، سرعت، خاک،درون خطی، از راه دور، برون خطی و سنسور رطوبت اشاره نمود. یکی از مهمترین نوع حسگرها، حسگر رطوبت می باشد، کاربردهای مهم این حسگر در آبیاری هوشمند است که به کمک حسگرها می توان برنامه ریزی فرایند آبیاری را تعیین کرد. در این روش به کمک حسگرهای خاک، میزان رطوبت و دمای خاک مزرعه سنجیده و مشخص می شود که کدام بخش ها به آب بیشتر و کدام بخش به آب کمتری نیاز دارند.

کلیدواژه ها

حسگر ،کشاورزی دقیق،کشاورزی پایدار ، سنسور رطوبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.