چرا مصرف کنندگان به جوامع مجازی برند نمی پیوندند؟

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 15، شماره: 59
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-15-59_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده گودرزی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

میراحمد امیر شاهی

گروه مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

ناصر آزاد

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جتوب، تهران، ایران

اصغر مشبکی اصفهانی

دانشگاه تربیت مدرس-دانشکده مدیریت و اقتصاد-گروه مدیریت بازرگانی

چکیده

اتصال و پیوستن مصرف کنندگان به جوامع مجازی برند به معنای بهره بردن مدیران برند ­­­­­­ ها از فرصت های بالقوه ناشی از تعاملات گسترده و روابط عاطفی قوی بین شرکت ها و مشتریان می باشد. مطالعه های صورت گرفته نشان می دهد که در مورد اهمیت اتصال مصرف کنندگان به جوامع مجازی برند، به عنوان قدم اول برای ایجاد آمیختگی در آنها، پژوهش های کافی صورت نگرفته است. بنابراین، هدف این پژوهش پرکردن این خلاء پژوهشی و شناسایی عواملی است که مانع از برقراری ارتباطات مجازی بین شرکت ها و مشتریان آنها می باشد. داده های این پژوهش با رویکرد کیفی مبتنی بر تحلیل مضمون و نمونه گیری هدفمند و مصاحبه با ۱۲ مصرف کننده سه شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی (شاتل، های وب و مبین نت) گردآوری شد. سپس داده ها کدگذاری و تجزیه و تحلیل و شبکه ی مضامین استخراج شدند. مضامین شناسایی شده در این پژوهش شامل نگرش منفی مصرف کننده نسبت به شبکه های اجتماعی، نوع محصول، ترجیح منافع شرکت به منافع مصرف کننده، عدم آگاهی مصرف کننده از حضور شرکت در شبکه های اجتماعی، کاهش درگیری ذهنی مصرف کننده با محصول، نارضایتی از برند، ارائه خدمات جایگزین، تصویر ذهنی نامطلوب از جوامع مجازی برند، بی ارزش دانستن اطلاعات سایر اعضا، عدم ارائه مشوق های مالی جذاب است. 

کلیدواژه ها

بازاریابی رابطه, جوامع مجازی برند, آمیختگی مصرف کننده, تحلیل مضمون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.