بحران کرونا: ایران در آینه آزمون: رویکردی تطبیقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 16، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-16-62_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا واعظی

استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

اشرف میرزایی

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری و تصمیم گیری عمومی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

زهرا پورامینی

دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

چکیده

بحران­­ها جزئی جدایی­ناپذیر از حیات بشری هستند که به صورت غیرقابل پیش بینی رخ داده و سیستم را با مسائل عدیده­ای مواجه می­نمایند. کروناویروس از بحران­های اخیر حوزه سلامت است که  از کشور چین آغاز و با انتقال به سایر کشورها، موجب یک همه­گیری در جهان گردید. لازمه عبور موفقیت­آمیز از این بحران و سایر بحران­ها، اقدام عالمانه توسط سیستم­های درگیر است. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه عملکرد کشور ایران با دو کشور کره جنوبی و ویتنام در زمینه مدیریت بحران کرونا ویروس، با رویکردی کیفی و روش تطبیقی- تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کشورهای در حال توسعه درگیر با ویروس کرونا بوده­اند که عملکرد نسبتا مطلوبی در مدیریت این بحران داشته­اند. با توجه به هدف پژوهش، به صورت قضاوتی کشورهای کره جنوبی و ویتنام به عنوان نمونه انتخاب گردیده­اند. ابزار گردآوری اطلاعات مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. یافته­ها نشان می­دهد که مدیریت بحران اثربخش، مستلزم کاربرد شیوه مدیریت آمرانه حین بحران، تمرکز در جمع­آوری و توزیع اطلاعات، مدل حکمرانی همکارانه قبل از بحران، شفافیت، همکاری های بین سازمانی، مدیریت فضای مجازی و فرهنگ سازی قبل از بحران می­باشد.

کلیدواژه ها

بحران, مدیریت بحران, کروناویروس, مدیریت دولتی, مدیریت تطبیقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.