شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر موفقیت شرکتهای ICT با روشAHP فازی(نمونه مورد مطالعه:شهر قم)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد و توسعه منطقه ای، دوره: 28، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_ERD-28-22_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مدیریت صنعتی- زنجیره تامین دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس فارابی دانشگاه تهران
چکیده
بحث در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)، اهمیت و نقش آن در رشد اقصادی کشورها یکی ار مباحث مهم توسعه ی اقتصادی است. شرکت های کوچک و متوسط در تشویق کارآفرینی و شکوفایی اقتصادی کشورها نقش مهمی ایفا می کنند بنابراین پاسخ به این سوال ضروری است که چه عواملی سبب رشد و موفقیت این شرکت های این حوزه خواهند شد . هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر رشد و موفقیت شرکت هایICT می باشد. به همین منظور در تحقیق حاضر عوامل موفقیت شرکت های فعال در این حوزه با استفاده از روش تئوری فازی اولویت بندی شده است. در این راستا ۲۱ شاخص در ۵ دسته ی مختلف با استفاده از نظرات خبرگان و تحقیقات پیشین در ایران و سایر کشورها استخراج شد و در یکی از شهرهای نزدیک پایتخت ایران(قم) مورد ارزیابی قرار گرفت. هدف این تحقیق ارزیابی تاثیر عوامل و شاخص های بومی در موفقیت های شرکت های فعال در این حوزه و مقایسه ی آن با فاکتورهای کلیدی عمومی در سایر نقط جهان با استفاده از یکی از روش های دقیق تصمیم گیری فازی بود. عوامل مدیریتی و درون سازمانی، عوامل تکنولوژیکی و بازاریابی، هزینه های مالی، سیاست های دولت و شاخص های بومی به ترتیب به عنوان مهمترین شاخص های اصلی و مشارکت کارکنان و کارگروهی، تمرکز بر نیازهای مشتری، وضعیت اقتصادی کشور، تعارض منافع شرکت های خصوصی و دولتی و صنعتی بودن استان به عنوان مهم ترین زیرشاخص های موفقیت شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات انتخاب شدند.کلیدواژه ها
فناوری اطلاعات و ارتباطات , رشد اقتصادی , عوامل بحرانی موفقیت , فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.