نقش پیوند والدین و شبکه های اجتماعی با هویت جنسی فرزندان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات روان شناسی با رویکرد اسلامی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MRA-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرشی فضیله

دانش پژوه کارشناسی روان شناسی و معارف اسلامی از اندونزی، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، جامعه المصطفی (ص) العالمیه، قم، ایران.

شیما برقعی

مدرس گروه علمی- تربیتی روان شناسی و معارف اسلامی، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، جامعه المصطفی (ص) العالمیه، قم، ایران.

چکیده

یکی از مهمترین دوره های زندگی هر فرد که با بحرآنها و مسائل زیادی همراه است دوران نوجوانی است. مهمترین جنبه تحولی این دوران، دوره ای است که با شکل گیری و تثبیت هویت همراه است. هویت ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها هویت جنسیتی است. نکته مهم این است که در این دوران، پایه و اساس نوجوانی سالم و انسجام هویت و به ویژه هویت جنسیتی از وضعیت دوران کودکی فرد نشات می گیرد. به عبارتی دیگر درست است که فرآیند هویت یابی در دوران نوجوانی شکل می گیرد، اما پایه و مبنای آن در دوران کودکی و توسط والدین نوجوان پایه ریزی می شود و انقلاب ارتباطات و جهانی شدن در عصر حاضر تاثیرات شگرفی را در ابعاد گوناگون زندگی انسان ها گذاشته است. از جمله این تاثیرات می توان به تاثیرات اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی بر هویت ها اشاره کرد. رسانه های نوین و شبکه جهانی اینترنت با دگرگونی در مفاهیم زمان و مکان، تغییر در اشکال نوین ارتباطی و ایجاد مراجع نوین هویت، موجب پیدایش نگرش های ناپایدار و هویت های تازه شده است. بدین جهت در پژوهش حاضر سعی شد تا نقش والدین و شبکه اجتماعی بر هویت جنسیتی بررسی شود.

کلیدواژه ها

هویت, هویت جنسیتی, نقش جنسیتی, والدین, شبکه های اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.