بررسی خواص آنتی باکتریال مواد با استفاده از باکتری اشریشیا کلی PTCC۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CCES14_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانا محمدی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد شهرقدس ،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران،ایران

یاسمن خرسند گهر

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد شهرقدس ،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران،ایران

زهرا خلج

گروه فیزیک ،واحد شهر قدس ،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ،ایران

چکیده

باکتری اشرشیا کلی(Escherichia coli)یکی از عوامل مهم بیماری درانسان ها در رده های سنی مختلف بلاخص کودکان و افراد مسن و به طور کلی در افرادی که دارای ضعف سیستم ایمنی هستند، می باشد. این باکتری عامل بیماری های مختلف از جمله عفونت دستگاه ادراری (UTIs)، مننژیت(Meningitis)، سپسیس (sepsis) و غیره می باشد. امروزه برخی از مواد می توانند در درمان برخی از بیماری ها نقش داشته باشند و تاثیر آنها روی برخی باکتری های گرم منفی می تواند کمک شایانی در این زمینه نمایند.در این مقاله خواص آنتی باکتریال مواد با استفاده از باکتری اشریشیا کلی PTCC۱۳۹۹میباشد. باکتری مذکور ابتدا روی محیط کشت مولر هینتون آگار کشت داده شد و سپس داخل محیط کشت چاهک زده شد و ۱۰۰ میکرولیتر از نانو ذره طلا ، کبالت داخل چاهک افزوده گردید و همچنین دو آنتی بیوتیک تتراسایکلین(TE) و سفوتاکسیم (CTX)به صورت جداگانه در محیط کشت مولر هینتون آگار کشت داده شد. نتایج نشان دادآنتی بیوتیک های مذکور اثرضد باکتریایی قوی در مقایسه نانو ذرات طلا وکبالت ازخود نشان دادند نتایج اندازه گیری نشان می دهد قطر هاله عدم رشد برای آنتی بیوتیک های TE و CTXبه ترتیب ۲۴ , ۲۸ میلی مترمشاهده شدکه در مقایسه این دو نمونه CTXدارای حساسیت بالاتری نسبت به سایرنمونه های مورد آزمایش مشاهده شد.

کلیدواژه ها

باکتری اشریشیا کلی ، نانو ذره طلا، نانوذره کبالت ،آنتی بیوتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.