CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

الکترونیکی شدن انتخابات و گذار به دموکراسی مطالعه تطبیقی پیامدهای این فرآیند در ایالات متحده و ایران

عنوان مقاله: الکترونیکی شدن انتخابات و گذار به دموکراسی مطالعه تطبیقی پیامدهای این فرآیند در ایالات متحده و ایران
شناسه ملی مقاله: JR_PRIW-11-1_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

بابک آذرباد - PhD Student in Political Science, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
محمدجواد حق شناس - Assistant Professor, Department of Political Science, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran (responsible Author)

خلاصه مقاله:
در هر کشوری، یکی از علائم حرکت به سمت دموکراسی، گرایش به انتخابات و ایجاد امنیت و شفافیت در انتخابات است.خاستگاه نظام های سیاسی، نقش مردم در سیاست و حکومت، فرایند و میزان اثرگذاری شهروندان در تصمیمات سیاسی و در نهایت نظام های انتخاباتی در کشورها عناصری است که مختصات «انتخابات» را مشخص می کند. انتخابات الکترونیکی شامل ابزار های الکترونیکی است که برای اخذ و شمارش آراء به کار می روند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی پیامدهای فرآیند انتخابات الکترونیک در ایالت متحده و جمهوری اسلامی ایران است. در این پژوهش از روش کتابخانه­ای برای جمع­آوری اطلاعات استفاده شد.پرسشی که در پژوهش مطرح می­شود، این است که الکترونیکی شدن انتخابات چه تاثیری در دموکراتیزاسیون دارد؟ لذا دو فرضیه در این بحث مطرح می­شود: ۱. انتخابات الکترونیکی در آمریکا به دلیل توسعه یافتگی سیاسی و ساخت دموکراتیک تاثیر چندانی بر کیفیت و گسترانگی دموکراسی ندارند. ۲. در ایران؛ الکترونیکی شدن فرآیند انتخابات به دلیل افزودن بر امنیت انتخابات، تسهیل آن و شفاف سازی می تواند در فرآیند گذار به دموکراسی تاثیر مثبتی معنا دار داشته باشد. یافته­های پژوهش، فرضیات مطرح شده را تایید کردند. نتایج نشان داد که اگر در جمهوری اسلامی ایران روند انتخابات الکترونیک اجرا شده و سرعت بگیرد، می­تواند علاوه بر اینکه امنیت را افزایش می­دهد، شفافیت و اعتماد را نیز به همراه داشته باشد.

کلمات کلیدی:
e-elections, transparency, transition to democracy, electoral participation, e-democracy., انتخابات الکترونیک, شفافیت, گذار به دموکراسی, مشارکت انتخاباتی, دموکراسی الکترونیکی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1417854/