اصلاح روش اندازه گیری سرب موجود در گیاه بوسیله دستگاه جذب اتمی با نانو ترکیب متخلخلSBA-15 عامل دار شده با دندریمرهای پلی آمید و آمینی G1.5

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,617

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PHYTEO01_079

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

معمولا اندازه گیری مستقیم مقادیرناچیز فلزات به وسیله اسپکترومتری جذب اتمی، دقت و حساسیت کافی ندارد. بنابراین استفاده از مرحله پیش تغلیظ و استخراج ضروری است. از انحاکه خطای ابزاری یکی از منابع خطا در کلیه پروژه های تحقیقاتی است و اصلاح در منابع خطا برای روش پالایش زیستی که میزان غلظت عنصر تجمع یافته در گیاه بیش اندوز نقش کلیدی در محاسبه دقیق پتانسیل پالایش گیاهی و زمان پالایش دارد، بسیار حائز اهمیت است. در این تحقیق، روشی برای پیش تغلیظ و اندازه گیری مقادیر کم یون سرب از نمونه های محلول حاصل از اکسیداسیون تر بافت گیاهی به وسیله ترکیب مزوپوری (SBA-15(Santa Barbara Amorphous عامل دار شده با دندریمرهای پلی آمید و آمینیG1.5 ارائه گردید و اندازه گیری غلظت سرب محلول به روش جذب اتمی شعله ای انجام گرفت. پارا مترهای موثر بر استخراج از جمله مقدار جاذب، مقدار و نوع حلال شوینده زمان استخراج، اثر و اثر سایر کاتیونها و.......بهینه شده اند. استخراج یون پس از 10 دقیقه و با 15 mg جاذب به طور کمی انجام شد. ماکزیمم ظرفیت جاذب برای(فرمول در متن اصلی مقاله) 60 میکروگرم بر میلی گرم جاذب بدست آمد. نوع و مقدار اسید بازیابی اسید نیتریک سه مولار و فاکتورتغلیظ بدست آمد. نتایج تجزیه نمونه برگی گیاه بیش اندوز تربچه نشان داد بین میزان سرب تجمع یافته در شاخساره گیاه در نمونه های اندازه گیری با دو روش حرارتی و پیشنهادی اختلاف معنی دارای در سطح یک درصد وجود دارد.

نویسندگان

محمدهادی غفاریان مقرب

دانشجوی دکتری و استاد گروه خاکشناسی، دانشگاه تربیت مدرس

ابراهیم بابائیان

دانشجوی دکتری و استاد گروه خاکشناسی، دانشگاه تربیت مدرس

محمد جعفر ملکوتی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

ایرج توسلیان

استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • B. Welz, M. Sperling (1999), Atomic Absorption Spectrometry, Wiley-VCH, Weinheim, ...
  • Evangelou M., Ebel M and Schaeffer A. (2007) . Chelate ...
  • Mellaerts, R., A Caroline., A. Humbeeck, J. Augustijns., P. Den ...
  • Reichhardt N V., T. Nylander, B. Klosgen, V. Alfredsson, and ...
  • Shan Lu, Zhihong Song, and Jing He. (2011). Diffusion -Controlled ...
  • نمایش کامل مراجع