اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک و اسیدآلی بر عملکرد، رشد اسکلتی، فعالیت تغذیه، فراسنجه-های خونی و ایمنی در گوساله های شیرخوار هلشتاین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای علوم دامی ایران، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JASR-12-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جمالی

محقق اردبیلی

فرزاد میرزائی آقجه قشلاق

محقق اردبیلی

جمال سیف دواتی

محقق اردبیلی

بهمن نویدشاد

محقق اردبیلی

رضا سید شریفی

محقق اردبیلی

رقیه ولی زاده

محقق اردبیلی

چکیده

به منظور تعیین اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک و اسیدآلی عملکرد، رشد اسکلتی، فعالیت تغذیه، فراسنجه­های خونی و ایمنی گوساله­های شیرخوار، آزمایشی با استفاده از ۳۶ راس گوساله شیرخوار با میانگین وزنی ۲±۳۶ کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با ۹ تیمار و ۴ تکرار، به مدت ۷۵ روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، ۲- جیره پایه به اضافه ۲ گرم پروبیوتیک در روز برای هر راس ، ۳- جیره پایه به اضافه ۳ گرم پروبیوتیک در روز برای هر راس ، ۴- جیره پایه به اضافه ۳ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس ، ۵- جیره پایه به اضافه ۵/۴ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس ، ۶- جیره پایه به اضافه ۲ گرم پروبیوتیک و ۳ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس ، ۷- جیره پایه به اضافه ۲ گرم پروبیوتیک و ۵/۴ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس ، ۸- جیره پایه به اضافه ۳ گرم پروبیوتیک و ۳ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس و ۹- جیره پایه به اضافه ۳ گرم پروبیوتیک و ۵/۴ گرم اسیدآلی در روز برای هر راس بودند. نتایج نشان داد که جیره­های آزمایشی اثر معنی­داری بر میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه، مقادیر گلوکز و کلسترول خون داشته و باعث بهبود وضعیت سیستم ایمنی و وضعیت سلامتی گوساله­ها شدند. در مقابل، تاثیر تیمارها بر وزن نهایی و ضریب تبدیل خوراک معنی­دار نبود. همچنین این مطالعه نشان داد که اضافه کردن پروبیوتیک، اسیدآلی و ترکیب این مواد افزودنی به شیر تاثیری بر رشد اسکلتی و فعالیت تعذیه گوساله­های هلشتاین نداشت.

کلیدواژه ها

اسید آلی, پروبیوتیک, گوساله هلشتاین, تغذیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.