معرفی چند گونه از نماتدهای خانواده Dolichodoridae Chitwood in Chitwood & Chitwood, ۱۹۵۰ از ایران *

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بیماریهای گیاهی، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPP-47-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم پورجم

مسئول مکاتبه

فرزاد علی رمجی

نویسنده

اکبر کارگر بیده

نویسنده

آزاده قره خانی

نویسنده

علی اسکندری

نویسنده

چکیده

در بررسی نماتدهای خانواده Belonolaimidae موجود در کلکسیون آزمایشگاه نماتد شناسی دانشگاه تربیت مدرس هفت گونه از جنس های Merlinius، Tylenchorhynchus و Quinisulciusشامل گونه های M. bavaricus، M. brevidens،M. plerorbus،Tylenchorhynchus divittatus، T. goffarti، T. latusوQuinisulcius capitatusشناسایی شد. از میان گونه های شناخته شده، سه گونه M. bavaricus، M. plerorbus و Tylenchorhynchus divittatus برای اولین بار از ایران گزارش می شوند. گونه M. bavaricus با داشتن سر با ساختار کوتیکولی ضعیف و شیارهای ظریف در ناحیه سر و سطح بدن، استایلت ظریف با گره هایی با قطر کم، اسپرماتکای دو قسمتی و صاف بودن انتهای دم از سایر گونه های جنس مربوطه متمایز می شود. گونه M. plerorbus با دارا بودن سر مخروطی، استایلت به طول ۱۵ تا ۱۶ میکرومتر، دم مخروطی به طول ۳۹ تا ۵۰ میکرومتر، با ۲۴ تا ۳۲ حلقه در سطح شکمی آن، صاف بودن انتهای دم و اسپرماتکای چند قسمتی از سایر گونه های جنس مربوطه متمایز می شود. گونه T. divittatus با داشتن سه شیار در سطوح جانبی، سر کاملا متمایز از بدن با شش تا هفت شیار عرضی، استایلت ۱۷ تا ۲۰ میکرومتری، وجود روده گسترش یافته بعد از مخرج و قرار گرفتن فاسمید در نیمه عقبی دم از سایر گونه های مشابه متمایز می شود.

کلیدواژه ها

شناسایی, نماتد, Merlinius, Tylenchorhynchus, Quinisulcius

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.