جداسازی مایکوباکتریوم چلونی در خلط از بیمار مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-1-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ذاکر بستان آباد

Islamic Azad University, parand branch

پیروز صالحیان

Massoud Laboratory

مصطفی قلمی

Massoud Laboratory Complex, Mycobacteriology Lab.

شاهین پور آذر دیزجی

Massoud Laboratory Complex, Mycobacteriology Lab.

چکیده

  سابقه و هدف : مایکوباکتریوم چلونی در گروه مایکوباکتریوم های غیر سلی طبقه بندی می گردد که جزو گروه بزرگی از مایکوباکتری ها می باشند که جدا از گروه مایکو باکتریوم توبرکلوزیس که عامل بیماری سل می باشد، قرار می گیرند . این باکتری علل سندرم های مختلف بالینی، از جمله بیماری های ریوی، بیماری های پوستی محلی، استئومیلیت، عفونت مفاصل و باعث عفونت های ریوی در افرادی که نقص سیتم ایمنی ( به هردلیل ) دارند، می شوند و هم چنین در عفونت های زخم بعد از عمل جراحی جدا شده است . مایکوباکتریوم چلونی در ورم غده های خلطی که بیماری نادری است، جدا شده است . اندوکاردیت نیز توسط این باکتری مستند شده است . اختلالات مری را افزایش و خطر بیماری های ریوی به دلیل این عامل به سرعت در حال رشد است . انتقال بیماری از انسان به انسان ثبت شده است .   مواد و روش ها : خلط از بیمار مشکوک به سل از یک خانم ۴۸ ساله جمع آوری شد و ثبت معاینات بالینی انجام گردید . برای بیمار تست توبرکولین انجام شد و نمونه خلط روی محیط جامد لون اشتاین جانسون انجام شد . همه تست ها از قبیل حساسیت دارویی و افتراق مایکوباکتری ها بر اساس روش استاندارد CDC انجام شد . روش PCR با چند پرایمر مختلف جهت شناسایی مایکو باکتریوم توبرکلوزیس از غیر توبرکلوزیس انجام شد .   یافته ها : در رنگ آمیزی لام به روش زیل نلسون و اورامین باسیل رویت گردید . تست توبرکولین بیمار منفی بود . PCR در تمام موارد انجام شده منفی بدست آمد . کشت پس از ۷ روز افزایش یافته است و کلنی های باسیل رویت گردید و هم چنین رشد در روی محیط ۲- تیوفن اسید کربوکسیلیک مثبت شد و کلنی باکتری نیز از نوع نان فوتوکروموژن مشخص گردید . تست کاتالاز در دو درجه حرارت ۲۲ و ۶۸ مثبت شد . آزمایشات تست نیاسین و نیترات منفی مشخص شد .   نتیجه گیری : در این مطالعه، نمونه مورد نظر جدا شده مایکوباکتریوم چلونی بود که از بیمار مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک جدا شده است . این باکتری معمولا در انسان با مشکل دیگر شامل سرطان، ایمنی، آلرژی، استئومیلیت و غیره یافت می گردد .    

کلیدواژه ها

Mycobacterium Chelonae, Metastatic Breast Cancer, مایکوباکتریوم چلونی، سرطان سینه متاستاتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.