تحلیلی بر شناخت گیاه اکالیپتوس در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-11-44_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاج آقامحمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد

چکیده

یکی از مهمترین درختان جنگلی که در عالم گیاهی شهرت بی­نظیری دارد اکالیپتوس است که در مقیاس وسیعی در جهان کاشته شده و توده­های جنگلی انبوهی را تشکیل می­دهد. در جهان امروز که بر اثر بهره­ برداری­ های طولانی و مستمر جهت سوخت و کارهای ساختمانی، و امور صنعتی، درخت، حتی به عنوان سایبان و پناهگاه و زیبایی منظر کمیاب گشته است، غالبا این کمبود را به دلیل تنوع گونه (۶۰۰ گونه و واریته) و سرعت رشد و نرمش اکولوژیک می­ توان با گشت اکالیپتوس جبران نمود. از لحاظ دیگر فرآورده ­های اصلی و فرعی، دور کوتاه بازدهی و ارزش اقتصادی زیاد موجب جلب توجه افکار جنگل­ بانان و مسئولین منابع طبیعی کشورهای مختلف گردیده و کشت آن را با سرعتی بی ­نظیر ایجاد نموده است. به طوری که مثلا کشور برزیل در حدود یک میلیون هکتار جنگل از درختان اکالیپتوس احداث کرده است. که این مقدار معادل ۲/۱ جنگل های طبیعی شمال ایران است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.