امکان سنجیتفکیکجمعیتهای سنگسر معمولی در خلیج فارسبا استفاده از نشانگرهای AFLP

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس ملی بهره برداری از آب دریا
  • کد COI اختصاصی: NCSWU01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا راستگو

دانشجوی کارشناسی ارشد زیستشناسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرم

محمدعلی سالاری علی آبادی

دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خ

مهدی محمدی

مرکز مطالعاتو پژوهشهای خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارسبوشهر، ایران

بیتا ارچنگی

دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خ

چکیده

در این تحقیق به منظور بررسی امکان تفکیکجمعیتهای مختلف سنگسر معمولی در خلیج فارس (ایستگاه آبادان، بوشهر و بندرعباس) از نشانگر مولکولی AFLP استفاده گردید. 3 ترکیبآغازگر EcoRI / MseI در مجموع 220 باند قابل امتیازدهی ایجاد کردند که 49 عدد از آنها چند شکل بودند. درصد لوکوسهای پلی مورف در نمونه های ایستگاه آبادان (87/76) نسبت به نمونه های بوشهر( 85/71 ) و بندر عباس ( 75/51 ) بیشتر بود. بیشترین مقدار هتروزیگوستی در ایستگاه آبادان (0/331 ) و کمترین مقدار آن در ایستگاه بندرعباس (0/239) محاسبه شد که تفاوت معنی داری را در بین ایستگاهها نشان نداد. میانگین درصد پلی مورفیسم 82/99 بیان شد. فاصله ژنتیکی برمبنای ضریب Nei بیشترین فاصله را بین ایستگاه آبادان و بندرعباس با مقدار 0/091 و کمترین را بین ایستگاه آبادان و بوشهر با مقدار 0/032 نشان داد که با فاصله جغرافیایی زیاد میان آنها همخوانی دارد. اختلاف بین جمعیت ها 9 درصد، و اختلاف درون جمعی تها 91 درصد بیان شد. اختلاف ژنتیکی درون جمعیت بیشتر از اختلاف بین جمعیت بود که علت این امر را میتوان با تفاوت بین افراد درون جمعیتها و تأثیر عوامل محیطی توجیه کرد. نتایج نشان داد که در خلیج فارس دو جمعیت متفاوت از سنگسر معمولی وجود دارد که علتآنرا میتوان احتمالأ به شرایط محیطی و اکولوژیکنسبتداد.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی، سنگسر معمولی، خلیج فارس ، AFLP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.