کاربرد فتوگرامتری رقومی فواصل نزدیک در یک پروژه کشتی سازی

  • سال انتشار: 1375
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 5، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-5-17_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی صالح آبادی (مترجم)

چکیده

سیستم ­های اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک فتوگرامتری رقومی فواصل نزدیک یکی از ابزار دقیق و کارآمد برای اکثر اندازه ­گیری­ ها در تولیدات صنعتی می­ باشد. این مقاله تجربیات و نتایج مطالعات راهبردی بر روی یک پروژه فتوگرامتری رقومی فواصل نزدیک در فرآیند تولید را کارشناسی کرده و نشان می­ دهد.  این نتایج مربوط به کاربرد این تکنیک در تولید و کنترل کیفیت اجرا شده در یک کارخانه کشتی سازی آمریکای شمالی است. مقاله حاضر نتیجه یکی از پنج بررسی و مطالعه راهبردی اجرا شد توسط انستیتو ژئودزی و فتوگرامتری، ETH زوریخ، در یک کارگاه کشتی سازی به نام (BIW) در ایالت Mainc آمریکا را نمایش می­ دهد. هدف از این بررسی­ ها و مطالعات کارشناسی در واقع یک ارزیابی دقیق از اجرای سیستم­ های مدرن فتوگرامتری رقومی در امر اندازه­ گیری وقایعی می­ باشد که در طول مراحل تولید و کنترل کیفیت آنها در یک کارگاه کشتی سازی رخ می­ دهد. پروژه ارائه شده در اینجا کنترل ابعادی از قسمت­ های مختلف بدنه یک کشتی قبل از نصب و ساخت نهایی است. در کارگاه BIW قسمت­ های مختلف بدنه به ابعاد اسمی ۱۲ متر×۲۵ متر× ۲۵ متر و به وزن چند صد تن برروی همدیگر قرار گرفته و سپس آنها را به طور مجزا آماده و برروی همدیگر سوار می­ نمایند، و نهایتا آنها را در داخل قسمتی از بدنه کامل شده کشتی، واقع شده در لنگرگاه ساختمانی به طور کامل نصب می­ نمایند. این روش نصب و انطباق قطعات با یکدیگر در ساخت کشتی، معمولا به واسطه آزادی عمل منجر به افزایش هزینه مالی می­ شود.  

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.