ویژگی های روانی- اجتماعی و هوش هیجانی در خودکشی دو بیمار مبتلا به اختلا شخصیت مرزی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین همایش نقش دانش و دانشگاهیان درپیشگیری ازوقوع جرم و آسیب های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PISHGIRIIAU01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1870
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی - کلینیک مشاوره و روانشناختی سلام - اراک
استادیار - روانپزشک - دانشگاه علوم پزشکی اراک
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن - دکترای روانشناسی بالینی
چکیده
اختلال شخصیت مرزی شایعترین اختلال شخصیت در بین مراجعان بالینی است و برآورد می شود که بین 8 درصا تا 10 درصد این افراد اقدام به خودکشی کامل میکنند و تهدیدها و اقدامهای خودکشی نیز در آنان بسیار شایع است. نقش موثر هوش هیجانی در اقدام کنندگان به خودکشی به عنوان عامل موثر در توانمندهای افراد در زمینه شناخت هیجانهای خود و دیگران و مدیریت افکار و عمل نشان داده شده است. موارد: مورد یک ؛ خانم 27 ساله مطلقه ، با سابقه سوء مصرف مواد ، اقدامهای مکرر خودکشی که در مصاحبه بالینی و آزمونهای چمد وجهی میلون MCMI-III تشخیص اختلال شخصیت مرزی را دریافت کرد دو ماه پیش از خودکشی آزمون هوش هیجانی بار-اون از وی اخذ شد. در پی شکست عاطفی اقدام به خودسوزی در محوطه بازی کودکان کرد و بر اثر شدت سوختگی فوت کرد. مورد دوم ؛ مرد 24 ساله بیکار با سابقه اقدام مکرر خودکشی و بستری های پی در پی در بخش اعصاب و روان بیمارستان و سابقه محرم آمیزی که در مصاحبه بالینی و ازمون بالینی چند وجهی میلون MCMI-III تشخیص اختلال شخصیت مرزی را دریافت کرد سه ما پیش از خود کشی آزمون هوش هیجانی بار- اون از وی اخذ شد . در پی مشاجره با همسرش و تشدید اختلافات زناشویی اقدام به خودکشی کرد با مقدار زیادی داروهای اعصاب نمود و فوت کرد. نتیجه گیری : اقدام به خودکشی دارای پیامدهای فردی ، اجتماعی ، روانشناختی ، فرهنگی و اقتصادی است. نتایج اینپژوهش نشان داد که هوش هیجانی پایین و کسب نمران پایین در خورد مقایس های مسئله ، خوشبختی ، تحمل فشار روانی ، استقلال ، واقع گرایی ، عزت نفس ، کنترل تکانش و انعطاف پذیری از مهمترین عوامل خطر بالینی و پیش بینی کننده اقدام به خودکشی در مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی است.کلیدواژه ها
اختلال شخصیت مرزی ، هوش هیجانی ، خودکشیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.