تدوین چشم انداز توسعه راهبردی پرند با رویکرد شهر هوشمند سازگار با محیط

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین وبینار ملی پرند، شهر هوشمند به سوی شهرهای جدید نسل نو
  • کد COI اختصاصی: FNWP01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش اویسی

کارشناس معماری و کارشناس ارشدشهرسازی با گرایش طراحی شهری دانشگاه شهیدبهشتی ، تهران ، ایران

پدرام صمیمی فر

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ، تهران ، ایران

چکیده

اسناد راهبردی توسعه شهری، برخلاف طرح های کلاسیک توسعه و عمران ، بر چهار اصل حکمروایی شایسته، رقابت پذیری، زیست پذیری وبانکی بودن شهر، تاکید دارند. شرکتهای عمران شهرهای جدید به واسطه وظایف ذاتی خود در توسعه و ایجاد شهر جدید که سیر سنتی خود را برای سکونت و رشد طبیعی طی نکرده اند می باید اصل زیست پذیری و سازگاری با اقلیم را بیش از پیش مد نظر قراردهند. بر این اساس، اتخاذ رویکرد شهر هوشمند سازگار با محیط برای تدوین چشم انداز توسعه راهبردی شهر جدید پرند به منظور کمک به مدیران شهری و بازنگری در فرایند حکمروایی خوب شرکت عمران شهر جدید پرند ضروری به نظر می رسد.سند چشم انداز توسعه راهبردی شهرپرند با رویکرد ایجاد شهر هوشمند سازگار با محیط ، سند بالادست برای طرح ریزی وتوسعه بلند مدت شهر خواهد بود که بر اساس شناسایی قابلیت های شهر جدید پرند و ماموریتهای پیش بینی شده در طرحهای فرادست استانی و شناخت کلیه نیروهای موثر در اداره شهر و شناسایی فرصت های رشد و ارتقای شهر تدوین شده است. این نوشتار در پی آن است تصویری از آینده رو به تحقق پرند با رویکرد شهر هوشمند سازگار با محیط بر اساس شرایط اقلیمی ، امکان استفاده از انرزی های پاک ، وجود شهرک صنعتی فعال در جنوب پرند، فرصت تجاری سازی ایده های استارتاپی نوین ترسیم نماید. و راهبردهای توسعه برای دستیابی به چشم انداز آرمانی را پیشنهاد خواهد نمود. فرآیند تحقیق بر اساس مطالعه آخرین اسناد مکتوب صاحب نظران این عرصه و مطالعه میدانی و شناخت اسناد فرادست و قابلیت ها و ویژگی های شهر جدید پرند صورت گرفته و پس از تدوین چشم انداز به ارایه راهبردهای اصلی برای تحقق چشم انداز می پردازد.

کلیدواژه ها

سند توسعه راهبردی پرند ، شهر هوشمند سازگار با محیط، چشم انداز توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.