بررسی نقش انرژی های پاک در سیستم مدیریت هوشمند معماری فرودگاه بین المللی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین وبینار ملی پرند، شهر هوشمند به سوی شهرهای جدید نسل نو
  • کد COI اختصاصی: FNWP01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جانجان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

مژگان رئوف رحیمی

استادیار گروه معماری واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی تهران،ایران

امین اله احدی

استادیار گروه معماری واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی تهران،ایران

چکیده

هوشمندسازی ساختمان فرودگاه بیان کننده ی تبادل قوی مطالعات بین بخش های مختلف ساختمان با برنامه ریزی دقیق و از پیش تعیین شده است. باتوجه به اینکه جمعیت جهان روبه افزایش است و مبحث آلودگی محیط زیست و نابودی آن درمیان است بنابراین باید الگویی دربر باشد که از آن جلوگیری کند که به وسیله هوشمند سازی ساختمان می توان تاحد ۵۰% این مشکلات را جلوگیری نمود. فرودگاههای بین المللی به دلیل نیاز به مصرف زیاد سوختهای فسیلی جهت ایجاد آسایش حرارتی و تولید روشنایی الزم و سایر سیستم ها، عالوه بر هزینه های سرسامآور نیاز به هدر رفت انرژی زیادی دارد، و همین مصارف زیاد انرژی باعث آلودگی جو میشود، و این امر ابتدا ما را مکلف به استفاده از سیستم های هوشمند و تامین انرژی الزم آنها از طریق انرژی های پاک می نماید. باتوجه به ماهیت موضوع این پژوهش به روش تحلیلی_توصیفی است و ابتدا به فاکتورهای یک ساختمان هوشمند رسیدگی میشود و فاکتورهای آلودگی زیست محیطی در برابر ساختمان هوشمند را مورد واکاوی قرار گیرد. برای جمع آوری اطلاعات در مورد این پژوهش از شیوه کتابخانه ای و مطالعات مقاالت مرتبط و کتاب ها قرار گیرد. با بررسی های کلی ساختمان هوشمند و تاثیر آن بر آلودگی های زیست محیطی و استفاده از منابع به ۲ فاکتور کلی میرسیم که دلیل استقبال نشدن بسیار از ساختمان های هوشمند هزینه بالای نصب ابزار هوشمند می باشد اما باید به طور کلی توجه داشت که در مدت ۵ ساله تمام هزینه های اولیه جبران میشود و از حیث کمک به محیط زیست هم میتوان به دلیلی همچون استفاده از انرژی های پاک (باد، باران،انرژی زمین گرمایی، نور خورشید و...) و استفاده از فناوری و تکنولوژی در جهت کاهش هدر رفت و کنترل انرژیها میتواند صرفه جویی کند.

کلیدواژه ها

ساختمان هوشمند، انرژی پاک، فناوری، تکنولوژی، محیط زیست، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.