بررسی دلایل موثر بر تورم استان ایلام با استفاده از روش استنباط بیزین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اقتصاد، مدیریت و مهندسی مالی با تاکید بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها
  • کد COI اختصاصی: EMFECONF01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سایه میری

استادیار، گروه اقتصاد، دانشکده ادبیات و علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

ابوطالب کاظمی

دکتری اقتصاد،

مجتبی رستمی

دکتری اقتصاد،

محمد شایسته

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

بدون شک تورم یکی از مهمترین متغیرهای اقتصادی است؛ چرا که اثر تورم به طور مستقیم با معیشت افراد جامعه در ارتباط است و به خوبی توسط تمامی اقشار جامعه قابل لمس میباشد. عوامل متعددی بر تشدید یا کاهش تورم موثر هستند، لذا در مرحله اول شناسایی مهمترین عوامل موثر بر تورم گام بزرگی در جهت اجرای سیاستگذاری درست برای کنترل تورم میباشد. استان ایلام طی دهه گذشته همواره تورمهای بالایی (نسبت به میانگین کشوری) تجربه کرده است (چندین سال رتبه اول کشوری)، به همین دلیل طرح تحقیقاتی به همین عنوان فراخوان، انتخاب و اجرا گردید. لذا هدف اساسی این مقاله شناخت عوامل موثر بر تورم در استان ایلام و ارایه راهکارهای مناسب برای مهار تورم در این استان بوده است. دوره زمانی این مطالعه سال ۱۳۹۸ بوده است. این مطالعه در گام اول عوامل موثر بر تورم در استان ایلام شامل ۴۰ متغیر مورد استفاده قرار گرفت که در آن ۱۰ متغیر بالاترین همبستگی را با تورم داشته اند، آنگاه با روش بیزین مورد تحلیل قرار گرفته شده اند و در مرحله دوم با استفاده از روش میانگین گیری بیزین (BMA) و روش شبیه سازی مونت کارلوی زنجیره های مارکف ( MCMC) عوامل موثر بر تورم اولویت بندی، تخمین، تفکیک و تجزیه و تحلیل گردید. نتایج این مقاله نشان داد به ترتیب انتظارات تورمی، بیکاری، حجم اعتبارات حقیقی استانی، درآمد سرانه، نابرابری در توزیع درآمدو سرمایه گذاری بیشترین تاثیر بر تورم استان ایلام داشته اند.

کلیدواژه ها

تورم، تورم استانی، روش استنباط بیزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.