آیا کمربند سبز در اطراف شهر بر قیمت مسکن تاثیرگذار است؟ (مطالعه موردی شهر کمبریج انگلستان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اقتصاد، مدیریت و مهندسی مالی با تاکید بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها
  • کد COI اختصاصی: EMFECONF01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید ذبیحی دان

دکتری اقتصاد شهری و منطقه ای، استادیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

وحید کفیلی خواجه

استادیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

میرهادی حسینی کندلجی

استادیار و عضو هیات علمی گروه اقتصاد، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

چکیده

در بسیاری از کشورها، توسعه شهری باعث افزایش فشار بر روی فضاهای داخل و اطراف شهرها شده است. گسترش سریع شهرها باعث بروز مشکلاتی مانند رشد ابعاد کالبدی شهرها، پدیدار شدن اشکال متنوعی از سکونتگاه های بزرگ حاصل از پراکنده روی شهری و تداوم ساختوساز در زمینهای آسیب پذیر یا مستعد توسعه پیرامون شهرها شده است. هدف بسیاری از شهرها برای تنظیم توسعه شهری، ایجاد قوانین و مقررات و ایجاد محدودیتها در شهرها میباشد. به عنوان مثال ارتفاع ساختمانها، نوع استفاده از زمینهای شهری، ایجاد محدودیت در تخریب ساختمانهای خاص و غیره میباشد. یکی دیگر از مثالهای مهم که دولتهای محلی اغلب باعث ایجاد محدودیت در گسترش مناطق شهری به منظور کاهش پراکندگی شهری میشوند کمربند سبز است. کمربند سبز درواقع توسعه در نزدیکی حاشیه شهر را کاهش میدهد و مانع پراکندگی شهری میگردد.این مقاله به بررسی تاثیر سیاست کمربند سبز بر قیمت مسکن پرداخته است. کمربند سبز دارای دو اثر داخلی و خارجی بر قیمت مسکن میباشد. شهر کمبریج در کشور انگلستان مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی از یک مدل فضایی مقطعی استفاده شده است. همچنین برای بالا بردن دقت بررسی، بر داده هایی که در فاصله حداکثر یک کیلومتر از مرز کمربند سبز چه در داخل و چه در خارج از کمربند سبز میباشند تمرکز شده است. نتایج نشان میدهد که کمربند سبز دارای اثر داخلی منفی و دارای اثر خارجی مثبت است، به این معنا که قیمت خانه های مسکونی در مرز کمربند سبز کاهش پیدا میکند درحالیکه قیمت خانه هایی که در داخل کمربند سبز هستند افزایش پیدا میکند.

کلیدواژه ها

قوانین کاربری زمین، رشد مرز شهری، سیاست کمربند سبز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.