پیش بینی شادکامی بر اساس خودکارآمدی و کیفیت زندگی با میانجی گری بهزیستی روان شناختی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-21-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره مرتضی بیگی

Islamic Azad University, South Tehran Branch, Tehran, Iran

علیرضا صفری

Islamic Azad University, Science & Research Branch, Tehran, Iran

زهره بزرگ خو

. Islamic Azad University, Tehran Central Branch, Tehran, Iran

علی اصغر اصغر نژاد فرید

Iran University of Medical Siences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: یکی از مشخصات یک سازمان سالم، توجه به سلامت جسمی و روانی، کیفیت زندگی، شادی و سرزنده بودن اعضای آن به اندازه تاکید بر تولید و بهره­ وری است. هدف از پژوهش حاضر، پیش­بینی شادکامی اعضای جهاد دانشگاهی شهر تهران بر اساس خودکارآمدی و کیفیت زندگی با میانجی­گری بهزیستی روان شناختی بود. مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی و جامعه آماری آن شامل کلیه اعضای جهاد دانشگاهی شهر تهران به تعداد ۶۰۰۰ نفر (۳۴۰۰ مرد و ۲۶۰۰ زن) که در سال ۱۳۹۸ مشغول به کار و ارائه خدمات بودند که با استفاده از فرمول کوکران، ۳۸۲ نفر (۲۱۳ مرد و ۱۶۹ زن) به عنوان جامعه نمونه، تعیین و با استفاده از روش نمونه ­گیری تصادفی طبقه ­ای انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­های پژوهش از پرسشنامه ۲۹ سوالی شادکامی آکسفورد، پرسشنامه ۱۸ سوالی کیفیت زندگی ویر و شربورن، پرسشنامه ۱۷ سوالی خودکارآمدی شرر و پرسشنامه ۱۸ سوالی بهزیستی روان شناختی ریف و به منظور تحلیل آماری داده ­ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد که دو متغیر خودکارآمدی و کیفیت زندگی، به ترتیب با ضریب استاندارد ۰/۰۹ و ۰/۴۴ بر شادکامی اثر علی مثبت و معنی­ دار مستقیمی داشت؛ یعنی، هرچه خودکارآمدی و کیفیت زندگی بالاتر باشند، شادکامی نیز بالاتر خواهد بود. همچنین مسیر خودکارآمدی به سوی شادکامی به واسطه ی بهزیستی روان شناختی با ضریب استاندارد ۰/۰۴۵ در سطح و مسیر کیفیت زندگی به سوی شادکامی به واسطه بهزیستی روان شناختی با ضریب استاندارد ۰/۲۸۹ در سطح معنادار بود.  نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­ های پژوهش حاضر، خودکارآمدی و کیفیت زندگی با میانجی­گری بهزیستی روان شناختی می­توانند شادکامی را پیش بینی کنند.

کلیدواژه ها

Happiness, Self-Efficacy, Quality of Life, Psychological Well-being., شادکامی, خودکارآمدی, کیفیت زندگی, بهزیستی روان شناختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.