تاثیر تحولات مدیریت شهری در بهبود و توسعه مشارکت شهروندان شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_541
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رباب صباحی بجندی

نویسنده و پژوهشگر شهرداری تهران و کارشناس ارشد طراحی شهری موسسه آموزش عالی طوبی غیرانتفاعی مجازی نور طوبی

چکیده

خلاصه از بین رفتن هویت های محله ای، کاهش انسجام اجتماعی، کاهش سرمایه های اجتماعی در سطوح کلان و خرد، تغییرات قابل محسوس در تعاملات اجتماعی، و اختلال در کسب و کار های خرد نمونه ای از این آسیب هاست. از این رو هدف اصلی ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی حفظ و عدم آسیب رسانی به تنوع فرهنگی جوامع در معرض تاثیر است. به اعتقاد اکثر کارشناسان در طرح ها و پروژه های شهری و ملی، فرصت ها و موانعی در مجموعه اعتقادات، ارزش ها، هنجار ها و رفتار افراد تحت نفوذ اقدام مداخله ای (پروژه ها)، شکل گرفته که می تواند موجب افزایش بهره وری یا به عنوان مانعی در برابر اجرای فعالیت های اثرگذار باشد، از طرفی ضرورت دارد تا افراد نسبت به تغییرات اجتماعی ناشی از تاثیرات برنامه ها و اقدامات مداخله ای آگاهی داشته و برای بهبود بهره وری از پروژه در فرایند تصمیم گیری و اجرای برنامه ها مشارکت فعالانه داشته باشند؛ لذا ضرورت دارد تا گفتمان مطالعه و بررسی ارزیابی آثار و پیامد های اجتماعی و فرهنگی، طرح ها و پروژه های شهری توسط جامعه علمی و دانشگاهی در جامعه گسترش به یک گفتمان تبدیل شود تا در نهایت منجر به ارتقا توانمندسازی اجتماعی، ظرفیت سازی، افزایش سرمایه اجتماعی و کاهش آسیب های اجتماعی شود. در همین زمینه لازم است تا تعاریف مرتبط با ارزیابی اجتماعی و فرهنگی ذکر شود.ارزیابی اجتماعی به عنوان یکی از حوزه های ارزیابی تاثیر در کنار انواع دیگر آن را می توان بدین گونه تعریف کرد؛ مطالعاتی که با هدف شناسایی نتایج و پیامد های یک اقدام مداخله ای (پروژه شهری) بر زندگی انسان ها، سازمان ها و نظام های اجتماعی انجام می شود.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: شهروندان، مشارکت اجتماعی، مدیریت شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.